banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BARO BAŞKANI BAĞCI, 2. KEZ ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

 “Selam olsun, milli iradeye sahip çıkmak için şehit olanlara, selam olsun! Darbecilerin karşısına çıkıp gazi olanlara, selam olsun! Ülkesini koruma gayesiyle günlerce nöbet tutan vatandaşlarımıza, ve tabi ki selam olsun! Hain terör örgütleri ve darbecilerle mücadele eden kahraman polisimize ve askerimize, bu yüce amaç uğruna şehit olanlara Allahtan rahmet, gazi olanlara acil şifalar diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Baro Başkanı Av.Vahit Bağcı, FETÖ terör örgütü taşeronluğunda gerçekleştirilmeye çalışılan darbe ve işgal girişimi Vatandaşımızın Demokrasi savaşı ile bertaraf edildiğini belirterek, bu sefer de ülkeyi dirençsiz bırakmaya çalışan PKK, İŞİD ve PYD gibi Terör örgütleri, ülkemiz içindeki saldırılarını yoğunlaştıklarını söyleyerek, Ekim ayının 2. haftasında yapılacak Baro seçiminde başkanlık için yeniden aday olduğunu açıkladı.

Trabzon Bulvarı üzerindeki Somuncu Cafe’de, Baro yönetim kurulu üyeleri ve bazı avukat arkadaşları ile basın toplantısında konuşan Baro Başkanı Vahit Bağcı, terör örgütlerinin son dönemde Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep’te gerçekleştirdikleri ve çok sayıda vatandaşımızın ve güvenlik gücü mensuplarımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebebiyet veren terör saldırılarını, insanlık suçu olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınadığını kaydetti.

Başkan Bağcı, “Maalesef şu an Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en bunalımlı günlerini yaşıyoruz, adeta bir kez daha kurtuluş savaşını gerçekleştiriyoruz. Darbe ve işgal girişimi bertaraf edilmiş olsa da bu kez de karşımızda FETÖ-PYD-PKK-İŞİD Terör konsorsiyumu ve onları destekleyen dış güçler bulunmaktadır. Ülke içinde güvenlik güçlerimiz bu terör örgütleri ile uğraşır iken sınır güvenliğimiz için bu gün itibarıyla Türk Ordusu, Sınır ötesi operasyonlara başlamıştır. Amaç sadece kendi sınırlarımızı korumak da değil, bölgeyi tüm terör örgütlerinden temizleyerek barışı temin etmektir. Devletimizin ve Türk Ordusunun bu kutsal amacı en kısa zamanda gerçekleştireceğine inanıyorum. Darbe, işgal ve terör sarmalındaki bizler için gün, Mevlana nın da dediği gibi “bir olma, iri olma, diri olma” günüdür.” diye konuştu.  

BİR OLMANIN, İRİ OLMANIN, DİRİ OLMANIN ÜLKEMİZDEKİ BAŞ AKTÖRLERİNDEN BİRİSİDE BAROLARDIR.

Baroların, mensubu avukatlara ilişkin asli görevleri dışında adaletin sağlanması ve ulusal birlik-beraberliğin temini anlamında birçok görevleri bulunduğuna işaret eden Başkan Bağcı,  Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşu Baromuzun seçimleri Ekim ayının ikinci haftası yapılacağını duyurdu,  “Bilindiği üzere Baro Başkanları ve Yönetimlerinin görev süreleri iki yıldır. Baro Başkanları ve yönetimleri o yer Barosuna bağlı avukatların özgür iradeleri uyarınca demokratik usullerle yapılan seçim sonucunda göreve getirildiğinden dolayı 2006 yılında Avukatlık Kanununda yapılan düzenleme ile baro başkanlarına birden fazla dönem Başkanlık yapma imkanı tanınmıştır.  Bunun yansıması olarak o dönemden sonra Kahramanmaraş Barosunun Başkanları, hizmet süresinin kısa olmasını gerekçe göstererek seçime girmişler ve en az iki dönem baro başkanlığı görevlerini sürdürmüşlerdir. İzah ettiğimiz üzere iki yıllık süre kısa bir süredir. Hedeflenen icraatlar tam anlamıyla gerçekleştirilemeden yeni seçim dönemi gelmektedir. Kahramanmaraş Barosu Başkanı olarak görev yaptığım süre içerisinde avukatlarımız ve vatandaşlarımıza yönelik birçok icraatta bulunulmuştur.  Fakat zaman ve kaynak sıkıntısı sebebiyle gerçekleştiremediğimiz faaliyetlerimizde bulunmaktadır. Bu nedenle kendisini Kahramanmaraş Barosuna adamış bir başkan olarak önümüzdeki Baro Seçimlerinde de Kahramanmaraş Barosu Başkanlığına, yönetim kurulumla ikinci kez talibim. Tüm meslektaşlarımın dua ve desteğini bekliyorum” ifadesini kullandı.

MERKEZDE GÖZALTINA ALINAN YOK!

Baro Başkanlığı Adaylık açıklamamda kendisini yalnız bırakmayan meslektaşlarına teşekkürler eden Başkan Bağcı, basın mensuplarının gündem ve seçime dair çeşitli sorularını cevaplandırdı. Kent merkezi ve ilçeler dahil halen 527 meslektaşının bulunduğunu, 80 stajyerin de göreve başlaması halinde bu sayının 600’ü geçeceğini ifade ederek, merkez ve ilçeler dahil 40’a yakın hakim ve savcının FETÖ soruşturması kapsamında görevden ihraç edildiğinin altını çizdi, merkezde, bu güne kadar Fetö operasyonu sebebiyle gözaltına alınan bir meslektaşının bulunmadığını da belirttikten sonra, bir soru üzerine de, “40’a yakın hakim ve savcının görevden uzaklaştırılması neticesi tabi ki bir boşluk oluştu, ancak boşalan kadrolara atamalar gerçekleşti” diye konuştu, 5 Eylül’de yeni adli yılın başlayacağını da duyurduktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Baro olarak ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi.

                                                                                               

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol