banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BARIŞ, REFAH VE HUZUR İSTİYORUZ
 Genel Başkan Ayhan Çivi, memleketi Kahramanmaraş'ta bir basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların huzur ve refah içinde yaşamasını isteyen Çivi, “Tarihimizden bugüne ülkemizde oluşturulmaya çalışan çatışma ve kavga ortamı, huzuru, barışı ve refahın önündeki en büyük engellerden biri olmuştur. Kavgadan ve çatışmadan hiçbir vatandaşımızın bir kazancı da olmamıştır. Tam aksine ülkemizin ekonomik imkânlarını ve huzurunu tüketmiştir. Bu anlamda, Ülkemizin birlik ve dirliğini tesis edecek, tüm vatandaşlarımızın insan haklarında istifade edebileceği, demokrasimizin standardını yükseltecek adımları memnuniyetle karşılarız. Biz, bu topraklarda yaşayan tüm vatandaşlarımızın barış, huzur ve refah içinde yaşamasını istiyoruz” dedi

“MEMURUN DERDİ "GEÇİM"

Çivi, hükümetin memur ve emeklilerle barışması gerektiğini söyledi, “Ülkemiz, Haziran ayında yapılacak seçime doğru yaklaşmaktadır. Gündem giderek de bu yöne doğruda yoğunlaşacaktır. Sendikacı bazı meslektaşlarımızın gündemlerinde seçim öncelikli olsa da kamu görevlilerinin gündeminde her zaman geçim derdi oluşturmaktadır.

Bu nedenle, toplumsal anlamda barışın tesisinin yanında çalışma yaşamından kaynaklanan sorunların giderilerek, Hükümetin memur ve emeklilerle de barışması gerektiğini düşünüyoruz. Barışın tesisi için atılacak en önemli adımlardan biri de 2014 yılından kaynaklanan enflasyon farkının ödenmesi, memurlara çalışırken yapılan ek ödemelerin emekli olduklarında da emekli maaşına ve ikramiyelerine dâhil edilmelidir. Tüm sözleşmeli ve 4/C statüsündeki personel kadroya geçirilmelidir” diye konuştu.

“SENDİKAL DEMOKRASİ İSTİYORUZ”

“Halen ülkemizde kurulu bulunan kamu görevlileri sendikalarının tamamı Anayasamız ve yasalara göre faaliyet göstermektedir” diyen Çivi, “Yasalar önünde eşit demokratik haklara sahiptir. Ancak, gerek Hükümet politikalarında gerekse kamu yönetiminin genel yaklaşımında bu eşitliği görmemekteyiz. Bu nedenle, sendikal ayrımcılığı, çalışma yaşamındaki huzuru ve barışı tehdit eden en önemli etkenlerden biri olarak görüyoruz. Biz, her kesimin kendi asli görevlerini yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Kamu yöneticileri sendika temsilcisi gibi, sendikacı siyasetçi gibi davranmamalı. Herkes kendi asli görevini yapmalıdır.

Memur sendikası yöneticilerinin siyasi rol kapma ve Devleti yönetmeye kalkışmaları, memura yapılacak en büyük kötülüktür” ifadesini kullandı.

Çivi'nin basın toplantısına HAKSEN ve Eğitim HAKSEN İl Temsilcisi Fahri Kurt, Eğitim HAKSEN Üniversite Temsilcisi Cem Kapukaya, Yerel HAKSEN İl Temsilcisi Gökhan Ünlü, Sağlık HAKSEN İl Temsilcisi Olcay Kapukaya, İmar HAKSEN İl Temsilcisi Serkan Karayiğit, Dulkadiroğlu HAKSEN İlçe Temsilcisi Harun Pak ile HAKSEN Genel Sekreteri Özgür Tuncer de katıldılar. Toplantının sonunda HAKSEN'e yeni katılan isimlere rozetleri takıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol