Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

 AZ KALSIN DOLANDIRILIYORDU!

Olay dün Andırın’da meydana geldi. kendisini savcı olarak tanıtan ve verdiği hesap numarasına 33 bin tl yatırmasını isteyen dolandırıcılar hedefine ulaşamadı.

 Kıvrak’ın Evde bulunduğu sırada işyeri telefonunu arayan dolandırıcılar, işyerinde bulunan Burak Ekicioğlu ile görüşerek işyeri sahibi Adil Kıvrak ile görüşmek istediğini söylediler. Ekicioğlu ise işyeri sahibinin telefon numarasını vererek görüşmelerini sağladı.

Bunun üzerine işyeri sahibi ile görüşen dolandırıcılar, “gece 24.00’ten sonra işyeri telefon numarasının üzerinden başka bir şahsı rahatsız ettiniz, bunun için emniyete gelip ifade vermeniz gerekiyor” dediler. Apar topar emniyete giden Kıvrak, emniyete 100 metre mesafede dolandırıcıların emniyet binasına girmemesi yönündeki uyarısı üzerine tekrar emniyete girmekten vazgeçti.

Bunun üzerine dolandırıcılar verdikleri hesaba 33 bin tl yatırması için Kıvrak’ı ikna ettiler. İşyerinde bulunan Ekicioğlu’na 33 bin tl bıraktıklarını söyleyen dolandırıcılar bu parayı kendi hesaplarına yatırmasını istediler.

TELEKONFERANSLA DOLANDIRIYORLARDI

Bu arada işyerinde çalışan Ekicioğlu ile İşyeri sahibi Adil Kıvrak’ı telekonferans yöntemiyle konuşturarak hiçbir şüpheye mahal vermediler.

İNTERNET BANKACILIĞI İLE 20 BİN TL ÇEKTİ

İşyerindeki elemnla Konuşan işyeri sahibi Kıvrak hiçbir şeyden şüphe duymadan İnternet Bankacılığını kullanarak 20 bin tl kredi çekti. Tam parayı dolandırıcıların hesabına yatıracağı sırada eşinin telefonu ile işyerindeki elemanı arayan Kıvrak Sivil Polis ekiplerinin  işyerine gelmediğini öğrendi. Durumu Emniyete bildiren Kıvrak şunları söyledi. “Haberlerden izlerdim inanmazdım, ancak başıma geldiğinde dolandırıcıların o kadar ikna kabiliyeti karşısında ne yapacağımı şaşırdım ve böyle bir şeyin olabileceğini düşündüm, ancak eşimin telefonuyla işyerini aramam beni bu dolandırıcılardan kurtardı. Herkesin dolandırıcılar tarafından arandığında çok dikkat etmesi gerekiyor dedi.

Anahtar Kelimeler:
AZ KALSIN DOLANDIRILIYORDU!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol