Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! dizi KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

AYDIN, KAHRAMANMARAŞ KURUM AMİRLERİ İLE BULUŞTU
 30 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren Aydın, Belediye Başkanı seçildikten sonra hayata geçirmeyi planladığı projelerle ilgili yatırımcı kurumların bölge ve il müdürlerini ziyaret etti.

“Göksun Tarımı ve Hayvancılığı Hak Ettiği Yere Gelecek”

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu’nu makamında ziyaret eden Aydın, Göksun’da tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirmeyi planladığı projelerini paylaştı.

Emiralioğlu’ndan ilçede devam eden ve planladıkları yatırımlar hakkında bilgiler alan Aydın, Göksun’un her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da hak ettiği yere gelmesi için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Yıl sona kadar modern bir mezbahane yapmayı hedeflediklerini belirten Aydın, “İlk etapta belediyemiz tarafından geçtiğimiz yıl hizmete sunulan “Kapalı Hayvan Pazarına” ruhsat alarak hayvan sevkiyatına uygun hale getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca, yapılacak düzenlemeler ile esnafın ve vatandaşın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, hayvan barınakları, zabıta bürosu, veteriner bürosu, tartı, hayvan indirme-bindirme asansörü, lokanta, çayhane ve mescit gibi ek hizmet alanları oluşturularak çağın gereklerini halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.



-“İŞKUR, 2013 Yılında 2 Bin 550 Kişi İstihdam Etti”-

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce’yi makamında ziyaret eden Aydın, ilçede istihdamın artırılmasına yönelik açılabilecek İŞKUR kursları hakkında bilgiler aldı. Aydın, İŞKUR’la işbirliği içerisinde çalışmayı ve işsizliğinin önüne geçmek için kurumun imkânlarından faydalanmayı arzuladıklarını belirtti.

İŞKUR’da proje yapılması halinde ödenek geldiğine dikkat çeken Yüce, “Türkiye genelinde bir pasta var. Ne kadar proje yaparsan o pastadan o kadar pay alırsın. Bizde elimizden geldiği kadar proje üreterek ilimize ve ilçelerimize istihdam noktasında katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Geçtiğimiz yıl milli eğitim ve belediyelerde toplam 2 bin 550 kişi istihdam ettik. Bunun ilimize ekonomik katkısı ise 32 milyon 842 bin liradır.”

Yüce milli eğitim’de 9 ay süre ile istihdam edilen işçilerin okullar kapanıncaya kadar işlerine devam edeceklerinin müjdesini de verdi.



“Tüm Kurumlarla İşbirliği İçinde Çalışmayı Hedefliyoruz”-

Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’ı makamında ziyarete eden Aydın, Göksun’a getirilecek hizmetler ve kamu yatırımlarının daha hızlı ve etkin olabilmesi için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışmayı arzuladıklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde il hayata geçirmeyi planladıkları projelerden bir olan Törbüzek, Göksun Çayı ve Kömür Çayı’nın Islahı ve Rekreasyon Çalışmaları ile Adatepe Barajı çevresinde yapmayı planladıkları Mesire Alanı ve Rekreasyon Çalışmaları için DSİ’nin desteklerini beklediklerini kaydetti.

Kurumun tüm imkanları ile her zaman destek olmaya hazır olduklarını belirten Mevlüt Aydın ise Göksun’da yapılacak baraj, sulama göleti ve kanaletler hakkında bilgiler verdi. Salyan Barajı için proje çalışmalarının başladığını belirten Aydın, “Bozhüyük Beldesinde 1 tane, Büyükkızılcık Beldesinde 2 tane ve Yeniyapan Köyünde 1 tane olmak üzere Göksun’a toplam 4 adet sulama göleti yapıyoruz. Bunun yanında Kemalpaşa, Kamışçık, Değirmendere ve Çardak’ta kapalı sistem sulama kanaletleri yaparak Göksun tarımının hak ettiği noktaya gelmesi için hizmete sunacağız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol