banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

AVRUPA SATRANÇ ŞAMPİYONU ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
 Özel Sanko Ortaokulu öğrencisi Kağan Aydınçelebi, ‘’23. Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’’nda 10 yaş genelde Avrupa Şampiyonu olarak Türkiye’ye satrançta şampiyonluk getiren sporcu olarak adını başarıyla yazdırdı.

Avrupa Satranç Birliği ve Uluslararası Satranç Federasyonu ortaklığı ile Karadag’ın Budva kentinde yapılan uluslararası Avrupa şampiyonluğu turnuvasına katılan milli sporcu Kağan Aydınçelebi, oynadığı 9 maçta 6 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 7.5 puan ile Avrupa Şampiyonu oldu.

Turnuvanın ardından yurda dönen Aydınçelebi, Gaziantep Havaalanı’nda, öğretmenleri ve ailesi tarafından çiçeklerle karşılandı. Alanda yakınlarını gören Aydınçelebi, sürpriz karşısında büyük heyecan ve mutluluk yaşadı.

Satranca olan ilgi ve sevgisinin de etkisiyle turnuvaya iyi hazırlandığını ifade eden Aydınçelebi, satranç oynamanın derslerine de olumlu katkısı olduğunu, zekasını geliştirdiğini belirtti.

Aydınçelebi, “Maçlara hazırlanırken maç ve rakip analizi yapıyoruz. Programlı ve iyi bir şekilde hazırlanıyorum. Severek oynadığım için de başarılı sonuçlar elde ediyorum” dedi.

48 farklı ülkeden 1045 sporcunun yer aldığı turnuvada Kağan Aydınçelebi, ayrıca Türkiye’den katılan 47 sporcu içerisinde tek derece elde eden öğrenci olarak Türkiye’nin gururu oldu.

Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nın da Aralık ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılacağı bildirildi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol