banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ATAKAN; HEDEF 2023 VİZYONU
 Av.Atakan yaptığı açıklamada “Ak Parti siyasetinin uzun yıllardır içerisinde olduğunu belirterek İlçemizin eksiklerini biliyoruz. Yapacağımız çalışmalar ile onikişubat ilçemizi hak ettiği yere getirmek bizim asli görevimizdir” dedi

 

AV. TUNCAY ATAKAN KİMDİR?

1973 yılında K.Maraş ili Göksün ilçesinde doğdum.

İlk orta ve lise tahsilimi Göksun'da tamamladım. 1994 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum.

1995-1996 yılları arasında hem avukatlık stajımı hem askerlik vazifemi Ankara'da tamamladım.

1997 yılında K.Maraş Barosu'nda avukatlık yapmaya başladım. 16 yıldan bu yana mesleğimi devam ettirmekteyim.

2004-2006 yılları arasında K.Maraş Barosu yönetim kurulu üyeliği,

2006-2008 yılları arasında ise K.Maraş Barosu Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum.

2006-2009 yılları arasında Ak Parti K.Maraş il yönetim kurulu üyeliği ve Ak Parti K.Maraş il başkan yardımcılığı Medya ve Tanıtım başkanlığı görevlerinde bulundum. Yine aynı dönem içerisinde düzenlenen Ak Parti Siyaset Akademisi programında yönetici sıfatıyla görev aldım.

Evliyim ve iki çocuk babasıyım.

HEDEFİMİZ 2023 VİZYONU DOĞRULTUSUNDA OLACAK

 Ak Parti iktidarının bu ülkeye kazandırdığı en büyük kazanım; istikrar ve güven ortamıdır. Bu istikrar ve güven ortamının sürdürülebilmesi açısından çok kritik bir seçim süreci içerisindeyiz.

Partimizin 2023 hedeflerine ve bugüne kadar sergilemiş olduğu vizyona uygun bir belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz.

Belediye yönetiminde her alanda hakim kılınan istişare mekanizmasını uygulayacağız. Belediyecilik bir ekip işidir.

Büyükşehir belediyesinden alacağımız destek ve Dulkadiroğlu ilçe belediyesi ile koordineli çalışarak, tam bir ekip ruhu ile hareket edeceğiz.

Öncelikle temel sorunların tespiti, bu tespitler üzerinde uzmanlar aracılığı ile çalışma ve neticesinde çözüm üretme amacındayız.

Temel sorunların tespiti ile birlikte belediyeciliğin sadece temel görevlerini değil, insan odaklı hizmetlere yönelik bir anlayış sergileyeceğiz.

Oniki Şubat İlçemiz; merkeze bağlı 47 mahalle, Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte 10 belde belediyesi ve 71 köyünde mahalle statüsüne kavuşması ile yaklaşık 343.000 kişinin yaşadığı büyük bir ilçe haline gelmiştir. Bu ilçenin yönetimine talip olmak hem heyecan verici hem de ağır bir sorumluluk gerektirmektedir.

Belediyecilik Nedir? Belediyeler; Görev alanlarına dahil yerleşim yerlerindeki kişi ve kurumlara, ilgili yasalarla tanımlanmış sorumluluklar ve yetkiler çerçevesinde hizmet vermekle yükümlü "kamu kurumları"dırlar. Bu görevlerini yaparken hizmet verdikleri kişi ve kurumlara ilişkin olarak toplum yararına düzenlemeler yapmak, bunların uygulanmasını sağlamak için de sahip oldukları yasal yaptırım yetkilerini gerektiğinde kullanmakla yükümlüdürler.

"Sosyal Belediyecilik" anlayışı; "topluma, mevcut koşullar içinde olabilecek en yaygın düzeyde kaliteli hizmet sunabilmek" olmalıdır.

Belediyeler, halka sağladıkları hizmetleri aksatmadan sürdürebilmek, yaygın hale getirebilmek, yeni altyapı inşa edebilmek için bu hizmetleri fiyatlandırırken "ileriye dönük kaynak oluşturabilmeyi" göz ardı etmeyen finansal planlama anlayışı ile hareket etmelidirler. Bu husus, özellikle hızla büyüyen, gelişen yerleşim yerlerinde hizmet veren belediyeler için daha da önemlidir.

Doğrudan sorumluluk alanlarına girmeyen, belli kesim(ler) ve sınırlı sayıdaki bireylerin yararlanabileceği hizmetleri vermek yerine toplumun bütününün yararlanacağı; temizlik, ulaşım hizmetleri, sportif aktiviteler, çevre düzenlemeleri, sağlıklı içme suyu sağlanması, kültür ve sanat etkinliklerinin düzenlenmesi gibi hizmetlere öncelik tanımak durumundadırlar.


Nasıl bir Belediye Başkanlığı ve

Belediyecilik anlayışı vaad ediyoruz?

Ulaşılamayan değil, vatandaş ile iç içe olan, kentin ve yaşayanların sorunlarını yerinde gören, dinleyen ve zamanında çözüm üreten, adil, haktan ve halktan yana, şeffaf ve güvenilir, ekip çalışmasına yatkın, önerilere ve fikirlere açık, teknolojiyi ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, aynı zamanda kültürel ve manevi değerlerine önem veren bir belediyecilik ve belediye başkanlığı vaad ediyoruz. Popülist projelerden uzak gerçekçi projeler üreteceğiz. Teknik, sosyal ve akılcı belediyecilik anlayışını hakim kılacağız.

PROJELERİMİZİ ONİKİ ANA BAŞLIK ALTINDA TOPLADIK

1-Yapı projeleri

2-Eğitim ve Kültüre Yönelik Yapı Projeleri

3-Ulaşım ve Yol Projeleri

4-Çevre, Su ve Altyapı projeleri

5-Kentsel Estetik ve Dönüşüm projeleri

6-Spor projeleri

7-Sosyal Belediyecilik projeleri

8-Kültür ve Sanat projeleri

9-Park ve Peyzaj çalışmaları

10-İmar projeleri

11-E-belediye ve Bilişim projeleri

12-Eğitim projeleri

İlçemizin adı gibi oniki ana başlık altında topladığımız projelerin ayrıntılarını daha sonraki günlerde sizlerle paylaşacağız.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan, ülkemiz ve memleketimiz için hayati önem taşıyan yerel seçimlerin öncelikle; Onikişubat ilçemize, Kahramanmaraş ilimize, partimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol