banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

ASENA’LAR SEKİZ MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI
 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi, daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda, çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında, (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden ClaraZetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "InternationalerFrauentag" (International Women'sDay – (Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri hatırlarsınız oy birliğiyle kabul edilmişti.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Asena’ları Yapmış olduğu acıklmadaBu olaylarda hayatını kaybeden dünya kadınlarını rahmet ve minnetle anıyoruz, umut ediyorum, dünyanın tüm ülkelerinde yaşanan buna benzer olaylar son bulur. "Türk kadını, kurulan ilk Türk devletinden bu yana devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer aldı ve buna paralel gereken saygınlığı görecektir” Dedi

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Mesut KAPLAN “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada "Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar, toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz feragat ve fedakârlıkların en yücesini yapmıştır.



Türk kadını tarihin her döneminde eşi, ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakârlıklarla en üst değere layık olmuştur. Toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde saygı değer yerini almasını bilmiştir. Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel ögesidir. Günümüzde Türk kadınının emeğinin geçmediği, fikir ve gücünün katılmadığı görev kalmamıştır. Üstlenmiş oldukları bu görevlerde başarılı sonuçlar elde ederek iş hayatından siyasete, sanattan spora kadar birçok alanda hem ülkemizde hem de uluslararası arenada kendilerinden söz ettirmiştir.

Ayrıca Peygamber Efendimiz 1382 yıl önce Veda Hutbesinde “Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim.” diyerek tüm insanlığa bir çağrıda bulunmuş ve kadın haklarının önemine dikkat çekmiştir.

Değerli Türk kadınının hak ettiği yere erişebilmesi için; Eğitime önem vermek, İşgücüne katılımını sağlamak, Mesleki eğitimine ve meslekte ilerlemesine yardımcı olmak, Kadın girişimcilere destek vermek, Yönetimde ve karar mekanizmalarında söz hakkı tanımakla, sosyal hayatının bütününde haklarını en iyi şekilde kullandırmakla mümkün olacaktır”. Dedi




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol