Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

ARSLAN BEY’İN EVİ KORUMA ALTINDA
 Yeni yeni duyarlılığımız artmakta ama tam bir bilince kavuştuğumuzu söylemek mümkün değil.

Bu bağlamda, geçtiğ4miiz ay içerisinde Göksun Fındık köyünde bir gezi gerçekleştiren ALKIŞ Dergisi sahibi Dr.Oğuz Paköz ve arkadaşları, Fındık köyünde, Kurtuluş savaşı önderlerimizden Arslan Bey’in doğduğu ve akrabalarının bugün de yaşattığı köye giderler.

Arslan Bey, Maraş’ın kurtuluş harbini yöneten öndere bir kişidir. Onun adı Kahramanmaraş’ta bir mahalleye, bir vergi dairesine, bir parka, bir öğretim kurumuna verilmiş olsa da, Kahramanmaraş Arslan Bey’e karşı borcunu ödemiş saymıyor, bu büyük komutan için ne yapılsa az diyoruz.

İKİ YÜZYILA YAKIN GEÇMİŞİ VAR

Dr.Oğuz Paköz’ün yazdığına göre, Arslan Bey’in doğduğu evin yaklaşık iki yüz yıla yakın bir geçmişi var ve ev bugün dahi dimdik ayakta, sağlam, üstelik de özgünlüğünü yitirmemiş. Ama ne yazık ki, Fındık Köyü yapımı tamamlanan Adatepe Göleti nedeniyle sular altında kalacak. Haliyle Arslan Bey’ini doğduğu ev de…

Bu tarihi yapı yanında Ali Ruhi Bey’in evi ile birlikte köyün taşınacağı yamaca taşınırsa tarih korunmuş olacak. Tarihe damgasını vuran kahramanlar da ilelebet yaşamış olacak. Ali Ruhi Bey kurtuluş savaşı şehitlerinden ve Arslan Bey savaş sonrası onun kızı ile evlenmiş, yani bu ev Arslan Bey’in kayınpederine ait.

Burada Kahramanmaraş Belediyesine büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir. Bugüne kadar kent merkezinde birçok tarihi konağa sahip çıkın restore eden, günümüze kazandıran Başkan Poyraz’ın bu meseleye karşı hassasiyet göstereceğine inanıyoruz. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol