banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ARAS: TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI ODASIYIZ
 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras, Yönetimi Kurulu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, iki yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan bahsetti ve 24 Eylül 2017 tarihinde yapılacak Genel Kurulda tekrar başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Bu sabah Hurda Cafe’de düzenlenen basın toplantısında Başkan Aras, yaptığı konuşmasında Kahramanmaraş Eczacı Odasının şu an en aktif ve başarılı eczacı odası olduğunu söyledi ve tekrar niçin aday olduğunu şu şekilde açıkladı:  “Bizim geçen dönemki sloganımız “ Değişime Evet” Bu değişime evet sadece mensup gitsin biz gelelim, onlar olmasın biz olalım mantığı değildi.  Değişim genel bir zihniyetin değişmesi. Bir sivil toplum örgütü olarak, kabuklarından kurtulma ve kabuklarını yıkma, potansiyelini doğru anlamda kullanma hem kendi meslektaşlarımız için, hem şehrimiz için, hem Türkiye için. Biz olaya her zaman büyük pencereden baktık ve Kahramanmaraş Eczacı Odası Türkiye ilaç ve sağlık politikalarında etkin bir oda olmaları Kahramanmaraş eczacı odası 54 eczacı odası içinde en aktif en başarılı oda olmak zorundadır. Kahramanmaraş eczacı odası Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkıda bulunan bir eczacı odası olmalıdır, anlayışı bütün arkadaşlarımda hakimdi ve bu 2 yıllık süreç içerisinde gecesini gündüzüne katarak çok yoğun ve bir gayretle azimle şevkle heyecanla görev yapan tüm yönetim kurulu arkadaşlarımı huzurunuzda tebrik ediyorum ve onlara teşekkür ediyorum. Bu değişimin başta mimarı bu arkadaşlarım oldu. Bizde onlara bir abilik etme durumunda olduk ve onlarla beraber bu yolu yürüdük ve Kahramanmaraş Eczacı Odası 54 eczacı odası içinde en aktif en çalışkan oda olmuştur. Bununla da iftihar ediyoruz.”

2 yıllık çalışmalarından kısaca bahseden Başkan Aras, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraş Eczacı Odası’nın birinci önceliği genel ilaç politikalarında, sağlık politikalarında ve Türk Eczacılar Birliğinde etkin bir oda olmak üzere yola çıktı ve kazandıktan hemen sonra Sayın Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak bizim bu hissiyatımızı bizim düşüncelerimizi anladıktan sonra bize ilk söylediği merkez heyetinde olmamız gerektiği ve “bu enerjiyi Ankara’ya taşımalıyız” demişti.

Ancak bizim şehrimizdeki eczacılara verdiğimiz bir söz olduğu için bu şerefli görevi kabul etmedik. Buna rağmen yaklaşık 24 bin eczacı adına 3 yıldır yapılamayan SYK protokolü ve AFAD la ilgili protokollerde görüşmeci olarak yer aldık.

Yine devlet bürokrasisiyle yapılan dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun eczacılarla yapacağı toplantıda aktif yer sağladık. Yaklaşık 100 çalışanımızı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile beş buçuk saat görüşmelerini sağladık.

1.5 yıl içerisinde 38 SYK protokol görüşmesi ve medikal görüşmeye katıldık. Bunların tamamında belirleyici rol oynadık.  Aynı zamanda da Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı düzeyinde Türk Eczacılar Birliğinin yaptığı temasta etkin bir görev aldık.”

Görev yaptıkları süreç içerisinde Türkiye’nin zor günler geçirdiğine dikkat çeken Başkan Aras: “Tabi bizim geldiğimiz 2 yıllık süreç Türkiye açısından çalkantılı bir süreç oldu. 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle Türkiye zorlu bir süreçten geçti.

Tabi bu 2 yıllık süreçte birçok sıkıntı meslek örgütümüzü ve meslektaşlarımızı da etkiledi. Birlik beraberlik içinde top gibi birbirimize sarılarak bu sıkıntıları aştık.

HİÇBİR MESLEKTAŞIMIZI MAĞDUR ETMEDİK

Yine bizim dönemimizde Türkiye’de 65 bin kişiyi etkileyen Elbistan’da bir salgınla karşı karşıya geldik. Bu yeni yönetimin karşılaştığı en zor ve ciddi bir görevdi. Buna rağmen bu krizde Elbistan’daki eczacılarımızın siper alması ve kesintisiz vatandaşa hizmet vermesi Kahramanmaraş Eczacı Odası olarak bütün ilaç dağıtım merkezleriyle onları desteklememiz iki gün orada destek vermemiz vatandaşlarımızın ilaç mağduriyetine düşmemesine ve ilacı almama gibi bir olay yaşanmamasına sebep oldu. Bu süreçte yönetim kurulu üyelerimiz, rahmetli Elbistan temsilcimiz ve orda ki eczacılarımız büyük özveri gösterdiler.

O dönemde oraya geçici olarak gelen birçok doktor reçete yazımında çok eksikliğe neden oldu. Protokol numaraları yazılmadı, reçeteler tam tanzim edilmedi o yoğunlukla bir çok hatalar oluştu ama Kahramanmaraş Eczacılar Birliği olarak SYK ile yaptığımız temaslar ve onların sağduyulu ve anlayışlı halleri Protokol numaralarının yazılmaması, reçetelerin tam tanzim edilmemesi eczacılarımıza yansıtılmadı.

EĞİTİMDE TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ

Meslek örgütlerimizin en temel önceliği mesleki dayanışma ve çalıştığı alan sağlık olduğu için kamu sağlığıdır. Devletin eczanelerinin güler yüzlü hizmeti açısından bir çalışma daha yaptık. Bugün 354 eczacı odası içinde mesleki eğitim alanı içerisinde 21 eğitimle Türkiye birincisi olduk. Bunu sağlayan iki arkadaşım Ebru Kaya ve Nilgün hanıma çok teşekkür ediyorum.

Sadece biz eğitimlerimizi Kahramanmaraş’ta yapmadık. 6 ilçede de bu eğitimleri verdik. Eğitimdeki hocalarla yakın temaslar kurduk. En az gittiğimiz ilçeye gidiş sayımız 4’tür. Elbistan’a  2 yılda 11 kez gittik. İlçelerle iletişim açısından Türkiye rekoru kırdık. Biz, odamızı sadece Kahramanmaraş’taki 374 eczacı arkadaşımıza hizmet verecek diye algılamadık, Türkiye’deki 24 bin eczacı adına hizmet veren ve Türk Eczacılar Birliğine katkı sunan, yükünü alan bir oda haline geldik.

İSVEÇ’TE TEK ECZACI ODASI BAŞKANI BENDİM

Bu çalışmaların karşılığı olarak da İsveç’te düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresine Türk Eczacılar Birliği temsilcisi olarak katılan tek Eczacı Odası Başkanı bendim. Kahramanmaraş Eczacılar Odası artık Türk Eczacılar Birliğinde varlığını hissettirmiştir, çıtayı yüksek seviyeye koymuştur ve Kahramanmaraş’ın tanıtımını 24 bin eczacıya ve Türk Eczacılar Birliğindeki yönetim kurulu üyelerine varlığını hissettirmiştir. Biz bundan sonra aramıza yeni katılan arkadaşlarla odamızı daha yüksek yerlere götürme hedefindeyiz.

BÜTÇESİNİ BUKADAR ÇOK ARTIRAN TEK ODAYIZ

Odamızdaki üye arkadaşlarımız çok yoğun bir tempo ile Kahramanmaraş Eczacılar Odasının vizyonuna büyük katkılar yapmış ve odayı kurumsallık anlamında en üst seviyeye taşımıştır. İki yılda bütçesini 2,5 kat attıran Türkiye’de hiçbir eczacı odası olmadığı gibi hiçbir sivil toplum kuruluşu da yoktur. Bunların hepsi yoğun emek, plan, program ve mesaiden kaynaklanıyor.

Şunu da söylemek istiyorum; Kahramanmaraş’ta değil son 2 yıldır Türkiye’de en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olduk. Bunu söylemekten de gurur duyuyorum. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla yeni katılacak arkadaşlarımızla Kahramanmaraş’ı her anlamda, özellikle mesleki anlamda geliştirmeyi ve desteklemeye söz veriyoruz.

SOSYAL FAALİYETLERİMİZDE DE ÖN SIRALARDAYIZ

Sosyal anlamda da Kahramanmaraş Eczacı Odası bu dönem yaptığı kadar sosyal aktivite yapmamıştır. Halep Türkmenlerine, Suriyeli mültecilere STK’lar nezdinde en büyük hizmeti yapan meslek örgütü Kahramanmaraş Eczacılar Odasıdır. Yaklaşık 30 bin bebek maması dağıttık. Şuan çadırkentte her gün 400-500 reçete karşılayan bir eczanemiz var ve bunun tüm giderleri odamız tarafından gerçekleştirilmektedir. Yine Çadırkente olan bir salgından dolayı orada 3 bin kutu ücretsiz ilaç dağıtımı yaptık” diye konuştu.

Başkan Aras, konuşmasının ardından tekrar yönetim kuruluna teşekkür etti ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol