Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ARAS, ECZACILAR OLARAK KENDİMİZİ SÜREKLİ YENİLEMELİYİZ
 Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı B. Murat Aras, her meslekte olduğu gibi Doktorların ve eczacılarında sürekli kendilerini yenilemeleri gerektiğini ifade ederek, bu anlamda eğitim çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.



Aras, 2002 yılında kurulan Eczacılar Birliği Akademisinin Eczacıların meslek içi eğitimlerini sağlamak amacıyla kurs ve eğitim programları düzenlediğini ve bu eğitimlerin meslektaşlarına büyük katkı sağladığını söyledi.

Yaklaşık iki buçuk yılda 15 eğitim programı düzenlediklerini, eczacıların sürekli kendilerini yenilemesi gerektiğini önemle vurgulayan Aras: “Bu günde meslektaşlarımıza Doç. Dr. Mesut Sancar tarafından ‘Çocuklarda güvenli ilaç kullanımı ve eczacının rolü’ eğitimi verilecek. Çok faydalı olacağına inanıyorum. Kendisine katkıları adına teşekkür ediyorum” dedi.



Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mesut Sancar, eğitimin amacının eczacının ilacı bilmesi, aileyi bilgilendirmesi ve bilinçli ilca kullanılması olduğunu, bu uygulamaya Amerika’da Klinik Eczacılık dendiğini  ifade etti ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:





“İlaçların etkisinde yaş, en önemli faktörlerden biridir. Bunda; özellikle vücut kütlesi ve buna bağlı olarak ilaçların dağılım hacimlerinin farklılığının yanı sıra ilaçların eliminasyonunu sağlayan sistemlerin aktivitesinin farklılıkları da önemli rol oynar. Farmakokinetik farklılıklar özellikle yeni doğan ve bebeklik döneminde görülür. Çocukluk döneminde erişkinlerle olan farklar azalmakla birlikte, belli farmakokinetik ve farmakodinamik farklılıklar nedeniyle ilaçların istenmeyen etkilerinin şiddetlenmesi yönünde görülebilir. Belli hastalıklarda kullanılan ilaçların çocuklarda kullanımı erişkinlere göre farklılık göstermektedir. Bu programda, çocuklarda ilaç kullanımında dikkat edilecek temel farmakolojik parametreler ve çocuklarda sıklıkla kullanılan antibiyotik ve analjezik ilaçlar gibi belli gruptaki ilaçların ne şekilde kullanılması gerektiği konuları üzerinde durulacaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol