Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN dizi HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ANTİKACILIKTAN HURDACILIĞA

Tarihi Bakırcılar Çarşısında Antikacılık yapan 75 yaşındaki Semih Aslan, 15 yaşından itibaren eski eşyalara olan merakıyla başlayan Antikacılık macerasını anlattı. Semih Aslan, son yıllardaki Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Antika eserlere olan rağbetin azaldığını, bundan ötürü Antikacılıkla beraber hurdacılık yaptığını da belirtti. Aslan, “Eskiden Antika eserlere ve değerli eşyalara rağbet vardı, şuan ise yok. Artık ekonomik kriz mi deriz yoksa başka bir şey mi deriz bilemiyorum. Son 3 yıldır neredeyse antika eser satışı yapamadım, Antika eserlere rağbet yok. Antika işim neredeyse bitti ve artık hurdacılık yapıyorum. Mesela elimde 3 tane zeytin acarı tüfeği var, en son aldığım tüfeği tam olarak hatırlayamıyorum ama 6 ya da 7 sene oldu, ama hala satamıyorum. Büyükşehirlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin gibi şehirlerde rağbet olduğunu görebiliyoruz. Mesela İstanbul Balat’ta Antika eserler açık artırtma ile satılıyor. Ben ise bana gelen eski eşyalar ya da hurda eşyaları alıp satıyorum, maalesef bu şekilde ticaret yapmak zorunda kaldım’’ dedi.

BİR MERAK UĞRUNA BAŞLAYAN MACERA

15 yaşlarında eski eşyalara ve antika eserlere olan merakıyla kendisini bu işin içinde bulduğunu dile getiren Aslan, “15 yaşında boş kibrit kutularını ve boş sigara paketlerini topluyorduk, daha sonrasında evlerde kullanılmayan eski eşyaları toplamaya başladım. Eski eşyalara ve antika eserlere olan merakımı fark ettim böylelikle bu işe başladım. Memuriyet yıllarımda hobi olarak seyyar olarak yapıyordum Antikacılık işini. 23 sene önce emekli olduktan sonra bu dükkânı açtım ve iş olarak yapmaya başladım. Şuan 75 yaşındayım, 15 yaşında olduğumu varsayarsak 60 yıldır bu işi yapıyorum’’ ifadelerini kullandı.

MİRASÇILAR ANTİKA EŞYALARIN DEĞERİNİ BİLMİYOR

Vatandaşların değerli eşyalar ve antika eserler hakkında bilgi sahibi olmadığına da dikkat çeken Aslan, “Vefat eden yaşlı bireylerin mirasçıları Antika eşyaların değerini bilmiyor, bilmedikleri için gelişigüzel hurdacılara satıyor. Antika eserlerden bir nebze anlayan hurdacılar ise sürekli olarak sattıkları antikacıları var, onlar dışında kimseye satmaz. Yani hurdacılar değerli ve antika sayılabilecek eserleri vatandaştan hurda diyerek alıyor, antikacılara satıyor. Benimle çalışan tek bir hurdacı var, onun dışında çalıştığım bir hurdacı yok, o da çok ender böyle eşyalara denk geliyor’’ şeklinde konuştu.

Haber: Ömer Harmankaya

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol