banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ANNE VE BEBEK SEMPOZYOMU DÜZENLENDİ
 

Sempozyumda açılış konuşması yapan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ, 2003 yılından bu yana sağlıkta dönüşüm sürecinin içinde olunduğunu belirterek toplumların gelişmişlik seviyesinin anne ve bebek ölüm oranlarıyla ilgili olduğunu anlatan Öksüz, 2003 yılından bu yana hem anne hem de bebek ölümlerinde ciddi bir düşüşün yaşandığını kaydetti.

Sağlıkta gözle görülür bir gelişimin olduğunu ifade eden Öksüz, “bundan sonra artık neyi yaptığımızın önemi yok, nasıl yaptığımızın önemi var. Nasıl yaptığımızla da ilgili işimizi daha iyi yapmak ve ince ayrıntılara daha iyi değinmekle geçer” dedi. Öksüz, “Bildiğimiz gibi 2003 yılında sağlıkta dönüşüm projesi başladı. Artık sağlıkta gelişim ve kalite safhasına geçmiş bulunmaktayız. Göstergeler, değerler anne ve bebek ölüm oranlarıyla ilgili belirli bir seviyeye geldi. 2003 yılından bu yana göstergelere bakacak olursak 2002-2003’lerde anne ölüm oranları 100 binde 64 iken 2018 yılında 100 binde yüzde 13,5’in altına düştü. Yine bebek ölüm oranları 2003 yılında binde 31-32 iken bugün 7.4’ün altına düştü. Sağlıkta gelişim aşaması belirli bir seviyeye gelmiştir. Tabii ki bu sonuçların alınmasında yeni hastanelerin yapılması, 112 ve ilk yardım kurtarma hizmetlerinin gelişmesi, yeni yoğun bakımların açılması da katkı sunmuştur.” ifadelerini kullandı.

Öksüz sözlerine şöyle devam etti: "Bugün burada aile hekimleri, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, kadın doğum hastalıkları uzmanları, anestezi uzmanları, halk sağlığı uzmanları,112 çalışanları ve yeni doğan yoğun bakımda çalışan sağlık personellerinin katılımıyla, ilimizden ve il dışından gelen değerli öğretim görevlisi hocalarımızın katkılarıyla Anne ve bebek Sempozyumunu gerçekleştiriyoruz. Amacımız güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesini sağlamaktır. Katkılarından dolayı değerli hocalarımıza teşekkür eder sizlerin de iyi ve faydalı bir eğitim geçirmenizi diliyorum."

 

Anne ve Bebek Sempozyumunda Temel Yenidoğan Bakım, Yenidoğanların Sorunları, Normal Doğumun Yeni doğana Faydaları, Yenidoğan Transportu, Konjanital Adrenal Hiperplazi, Bebek Beslenmesi ve Alerji, Perinatal Bakım, Bebek İzlemleri , YD Ünitesinde Enfeksiyon Kontrolü, Prematüre Bebek İzlemi, Gebelikte Konjenital Enfeksiyonlar, Fetal Mekonyum Aspirasyonu, Postpartum Kanamada Medikal Tedavi ,Doğum Salonunda Stabilizasyon, Yenidoğan Yoğun bakımda O2 Kullanımı konularında 90 Uzman hekim,257 Aile hekimi, 106 112 çalışanı,151 yenidoğan çalışanlarından oluşan toplam 604 sağlık personeline eğitim verilmiştir.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol