Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

ANIZ YANGINLARI ÇEVREYİ TEHDİT EDİYOR
   Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada;  Yaz aylarında, ilimizde her gün ortalama 15-20 anız yangınına müdahale edildiği belirtildi.

   Anız yangınlarının daha çok yerleşim birimlerinin dışında ve zor arazi şartlarında meydana gelmesi sebebiyle müdahalenin güçlükle yapılabildiği ifade edildi.

   Çoğu zaman orman itfaiyesinden destek istenen anız yangınlarında, tarlaların zarar görmesinin dışında, içindeki tüm canlıların telef olduğu ve bazı anız yangınlarının kontrolden çıkarak yerleşim yerlerini, bağ, bahçe ve ormanlık alanları da tehdit ettiğine dikkat çekildi.

   Sadece 26 Haziran Perşembe günü 23 adet anız yangınına müdahale edildiğinin bildirildiği açıklamada, bu yangınların hem çevreye zarar verdiği, hem de ekolojik dengeyi bozduğu belirtilerek, tarla sahiplerinin daha dikkatli olması gerektiği vurgulandı ve  aynı anda ciddi boyutta bir fabrika yangını çıkması durumunda önemli sorunlarla karşılaşılabileceği vurgulandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol