banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

ALTUN, DOSTLARI İLE HASRET VE ÖZLEM GİDERDİ
 Yaşamı boyunca 120 ülke gezdiğini, 30’un üzerinde kitap yazdığını söyleyen Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, toplumda, insanlar arasında özellikle de Alevi-Sünni ayrımı yapılmadan, bütün mezhep ve meşrepten ve temelden Hacı Bektaş Veli’den mesajı olduğunu söyledi, “Gerçek ve hakikatlere karşı zalimler ve cahiller kendi varlıklarını ortaya koymuşlardır. Düzenbaz siyasetçilerin geçmişteki katliamları savunmaları ve sessiz kalmaları, o vahşetleri yapanlarla aynı zihniyeti taşıdıklarını gösteriyor. Etnik ayrımlara gitmeden, ülkenin huzur ve selameti için hepimize düşen görevler vardır” dedi, terörü lanetledi, şehit cenazelerinin son bulmasının en büyük arzusu olduğunu yineledi.

İngilizce ve Almanca bilen Altun, geçmişte, bugün hayatta olmayan merhum ve eski başbakan ve cumhurbaşkanlarından Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu ve Süleyman Demirel ile olan hatıralarını tazeledi, bu liderlerle yaşadıklarından, sohbetlerinden ve konuşmalarından örnekler sergiledi.

DÜNYA LİDERLERİ İLE GÖRÜŞEN BAŞKAN!

Aslen Afşinli olan, 20 senedir Vakfın da başkanlığını yürüten Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu yanında, TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı uzun senelerdir tanıdığını da ekledikten sonra, birçok siyasi, sivil toplum kuruluş kanaat önderi ile sohbet ettiğini, etkinliklere katıldığını da kaydederek, televizyon kanallarındaki konferansları ve uzlaşmacı yapısı ile 45 yıldır mücadele verdiğini belirterek, Mehmet Fiskeci’nin Kültür ve Turizm bakanı Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç hakkındaki kanaatlerine ilişkin olarak da şunları söyledi;  “Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğu kadar, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal benim dostum, kardeşim. Sürekli görüşürüz, istişare ederiz. Bakan olmasına sevindim. Ki memleketimiz içini, ülkemiz için bir şans, bir fırsat. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç için de aynı düşüncedeyim. Genç ve başarılı bir yerel yönetici”  ifadesini kullandı, Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’i de başarılı bulduğunu vurguladı.

SİVRİCEHÖYÜK VE ÇADIRKENT İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR!

2008 yılında, Birleşmiş Milletler tarafından kendisine verilen ‘Dünya Barış Ödülü’nün de sahibi olan Altun, Amerika ve Güney Kore’deki ‘Barış Ada’larında bir milyona yakın insana hitap ettiğini sözlerine ekledi.

Altun, günümüz siyaseti, milletvekilleri ve muhalefete ilişkin olarak da düşüncelerini Kimlik Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci ile paylaşırken, milletvekillerinin temsil yeteneği olan kimselerden gönderilmesinin daha doğru olacağının altını çizidi, Çadırkent ve Sivricehöyük mahallesine taşınacak olan Suriyeli mülteciler için de, “Rabbim kimseyi yerinden yurdundan etmesin.  Devlet böyle bir karar aldıysa, bundan vazgeçemez. Demek ki en uygun yer orasıydı. Bir ara Türkoğlu çevresi lafı da geçti, demek uygunluk açısından yeterli bulunmadı. Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Herkesin devletin ve milletin yanında olması gerekiyor. Çatışma ortamları ve gerginlik bu ülkeye çok zarar verdi geçmişte.” diye konuştu.

YEREL BASIN, KİMLİK GAZETESİ VE AKSU TELEVİZYONU

Kahramanmaraş yerel basınını takip ettiğini ve özellikle İstanbul’daki etkinliklerine katılan Kimlik Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci’ye ayrı bir parantez açan Altun, yerel basını beğendiğini, başarılı bulduğuna dikkat çekti, Fiskeci için de, “Kahramanmaraş için, yerel basın için bir artı değer. Kıymeti bilinmeli. Memlekette üstad diyebileceğimiz kaç kişi kaldı” cümlesinden sonra, arkasından da şehrimizin batıya açılan penceresi olan Aksu Televizyonu için övgüler sıraladı, “Tabi ömrümüzün yarıdan fazlası dışarılarda geçiyor. Aksu televizyonu bizim. Sürekli izlerim, memlekette neler olup bitiyor takip ederim. Aksu televizyonu favori yayınlar arasında” diye konuştu ve yayınlarını beğendiğinin altını çizdi. 

HATIRALARANI YAZACAK, KİTAPLAŞTIRACAK!

Fiskeci’nin, “120 ülke gezdiğinizi söylediniz, birçok insan tanıdınız yaşamınız boyunca, üzücü, mutlu edici çok şeyler yaşadınız kuşkusuz. Hatıralarınızı sizde kalmamak kaydıyla kitaplaştırmayı, hatıralarınızı yazmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna ise Altun şu cevabı verdi; “Doğrudur, yeryüzünde gitmediğim ülke, muhatap olmadığım, konuşmadığım lider kalmadı. Dünyanın hemen her ülkesinde konferanslar verdim, televizyonlara çıktım. Çok insan tanıdım. Çok şeyler gördüm, yaşadım. Benimle birlikte mezara gitmesini istemem. Hatıralarımı yazmak, kitaplaştırmak için böyle bir hazırlık içindeyim”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol