banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

AKPINAR, İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNE HAVAALANINI SORDU
 Yetkililere havaalanı ile ilgili sorular yönelten Akpınar havaalanı ve apron binasının pis durumunun göz önüne alındığında havaalanından öte pamuk ve tarım arazilerinin ilaçlanmasında kullanılan pır pır tabir edilen uçakların inip kalktığı havaalanı gibi olduğunu kamuoyunun takdirine sunduğunu söyledi.

 

Akpınar; “Kahramanmaraş ilimize hava alanı yapılmak istendiği dönemde bölgenin uygun olmadığını yapılacaksa birçok yerleşim yerinin merkezinde bulunan Narlı bölgesine yapılması gerektiği konusunda ikaz ve uyarılarımıza rağmen “sebebini bilmediğimiz” bir şekilde Erkenez bölgesine tabiri caizse şehirlerarası otobüs terminali yapımındaki zihniyetle yapıldı. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde ilimizde yapılan ulaşım konulu çalıştaylarda bu konularla ilgili alınan kararların uygulanmadığını görüyoruz.” Dedi.

Kahramanmaraş’ın bir milyonu aşkın nüfusu olduğunu ve ülkenin tekstil ihtiyacını karşılayan büyük kuruluşların yer aldığı bir il olduğunu hatırlatan Akpınar havaalanıyla ilgili şu soruları yöneltti,

 

1-Havaalanımız çartır (uluslararası) hava ulaşımına neden açılmamaktadır?

2- İniş ve kalkışlarda kolaylık sağlayan ILS cihazı neden takılmamaktadır?

3-Pist uzunluğu yeterle midir?

4-Yolcu geliş ve gidişlerde kullanılan, güvenlik ve diğer ihtiyaçlarla ilgili binalar yeterli midir?

5- İlimizden daha küçük konumda olan Şırnak-Hakkâri-Kars-Iğdır vs gibi küçük ölçekli yolcu kapasitesi olan illerin hava alanları ile kıyaslandığında şehrimize uygun mudur?

6- Halen seyri sefer sayısı yeterli midir?

7- kış aylarında iniş ve kalkışların yapılıp yapılmadığı, yapılmıyorsa sebebinin ne olduğu, konularında yetkililerden bilgi bekliyoruz.

Hava alanı terminal binası, inişe kalkışlarda yaşanan aksaklıklar, büyük uçakların iniş ve kalkış yapamamasının sebepleri, terminal binalarının büyütülmemesinin sebepleri, pist uzunluğunun uzatılmamasının sebepleri nelerdir?

Hava alanı yakınında bulunan ve bizce de bilinen bazı işletmelerin ruhsatsız olduğu yüksekliğinden dolayı görüşü etkilediği doğru mudur? Kahramanmaraş hava alanımızın genişletme ve geliştirmedeki engellerle bir ilgisi var mıdır?  

15 Yıllık Ak Parti iktidarı döneminde Kahramanmaraş’ın Türkiye ortalamasının üzerinde oy veren bir şehir olmasına rağmen her konuda olduğu gibi havaalanı konusunda da ihmal edildiğini öne süren Akpınar; “eğer ihmal edilmiyorsa sebeplerinin Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak’tan ve ilgililerden konu ile aydınlatıcı bilgi vermesini bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol