banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

AKDO’NUN ÖNLENEMEYEN YÜKSELİŞİ…
 Zaten izleyen de hiçbir zevk almaz, izlediğinden keyif alamaz. Demem o ki, başarı hikâyeleri kolay yazılmıyor. Özveri istiyor, donanım istiyor, bilmeyi-okumayı gerektiriyor, geniş ufuk ve cesaret de gerektiriyor iken, bugünkü konumuz AKDO…

Dondurma sektörüne çok kısa bir süre önce atılan, aslında eski Tedaş karşısında, siteleri arkasında küçük bir dükkân iken dahi müşteri akınına uğruyordu. Ürettiği ürün, yani tatlı ve dondurma a kalitedeydi, üstelik de maliyetine denilecek derecede ucuza veriyordu.

O zamana bile arkasından demedik lafı bırakmadılar. Meyve veren ağaç taşlanır misali, etik olmayan iftiralar attılar. Ama o yılmadı, inancını, özgüvenini korudu ve bugünlere geldi. Şimdi şube sayısını artırırken, fabrikasını da kurdu.

MEDYATİK BİRİ DEĞİL

Aslında bir gün, Üniversite öğrencilerine bu başarı hikâyesinden kesitler aktarmalıydı sevgili Ahmet Davarcıoğlu.

Bu marka için, Ahmet Davarcıoğlu için 2008’de mi, 2014’te mi bir yazı yazdığımı hatırlıyorum. Aradan epey zaman geçti, ne yazdığımı da unuttum ama AKDO’yu unutmayan, sürekli aklında ve gündeminde tutan aslında vatandaştı.

Çünkü vatandaşın AKDO’ya ihtiyacı vardı, AKDO’nun da müşteriye.

İşletme sahibi Ahmet Davarcıoğlu’nu öyle pek kimse tanımaz.

Medyatik biri değil. Zaten medyatik biri olsaydı, hevesli olsaydı, peşine düşen biri olsaydı, şimdiye kadar ünü yurt içini bırakın, yurt dışına da taşardı ama o küçük olsun benim olsun derdinde değilse de hedefi büyük tutan işletmeci, girişimci, genç yetenek işadamı.

RUHUNDA YATIRIM VAR

Kendi halinde, mütevazı, işi sadece üretmek, kaliteyi pazarlamak, müşteri memnuniyetini ön planda tutmak isteyen bir garip kişi Ahmet Davarcıoğlu. Meşhur olmak, her yerde anılmak yerine, ruhunda yatırım olan, yeni tesisleri şehrimize kazandırmak ve istihdam yaratmak isteyen bir genç var karşımızda. 

O gün her ne kadar kendisi aramızda olamadıysa da, ev sahibi akrabası, yukarı AKDO’nun müdürü sevgili Ömer Kandilcik ve şef Ramazan kardeşimiz bizi ağırladı, içtiğimiz kahve çayı bir kenara bırakıyoruz da, hizmet kalitesi, çalışanların gülümseyen yüzü mükemmeldi.

Ayrıca, yukarı İtfaiye karşısındaki tesis, doğrusu misafirlerimizi götürebileceğimiz nezih bir yer olmuş. İlk kez gittik son eklemelerle olan yere. Tasarım da harikaydı. Müşteriyi, yayayı rahatsız edecek, yayaların haklarına tecavüz edecek bir sıkıntı yoktu, insanların rahatını bozacak yapılaşma da yoktu.

BAŞARI HİKAYELERİ ÇOK OKUNUYOR

İmar ve yasa çerçevesinde düzenlenen yeni AKDO’yu beğenirken, bu meselede, yani firma hakkında yazı yazacağını bildiğim değerli meslektaşım, inancın ve güvenin adresi sayın Neşe Yıldızhan da sanıyorum aynı duyguları besleyecektir.

AKDO’nun, diğer anlamda sevgili Ahmet Davarcıoğlu’nun yazdığı başarı hikâyeleri çok okunuyor, çok…

AKDO’YA AİT DİĞER BİLGİLER…

2003 yılında sektöre merhaba dedi.

Fabrika hariç, her şubede ortalama 50 kişi çalışıyor. Toplam çalışan 400 kişi. Fabrika ile bu rakam 500’e çıkıyor.

Yemek konusunda rakipsiz hale geldi, fiyat ve kalite mükemmel.

Tatlı ve dondurmada parlayan yıldız.

Sanayi şubesi, Tekerek yolu şubesinden sonra yakında, muhtemelen kurban bayramı sonrası Doğukent’e bir şube daha…

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol