Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

AKÇAKOYUNLU ÖRNEK OLDU SEMT KULÜPLERİ YENİDEN CANLANIYOR
 1939 yılında kurulan ve 2000 yılında kapanan kulüp, 2011 yılında yeniden başladığı spor hizmetine yeni bir kulüp binası kazandırarak devam etti. 

Son yıllarda sportif başarılarının yanı sıra tesisleşmede de önemli bir mesafe keteden Kahramanmaraş, tarihe gömdüğü semt kulüplerini yeniden canlandırıyor. Bu kulüplerden biri olan Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulübü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün de desteğiyle yenihizmet binasına kavuştu.
Hizmet binasının açılışında konuşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, “Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulübü 75 yıllık bir tarihi geçmişe sahip. Bu kulübün faaliyetlerine yeniden başlaması bizleri çok sevindirdi. İnşallah bu güzel davranış diğer semt sahalarına da örnek olur ve geçmişteki gibi şehrimizin her semtinin bir spor kulübü olur” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’da şehri semt sahaları ile donatacaklarını dile getirerek, “Bunun yanı sıra eski semt kulüplerimizi de yeniden canlandıracağız. Müdürlük olarak biz kulüplerimize her türlü destek vermeye hazırız. Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulübü o kulüplerimize örnek olacaktır” dedi.
Kulüp Başkanı Halit Bekereci’de köklü bir geçmişe sahip olan Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulübünün Kahramanmaraş’ın sporcuna geçmişte olduğu gibi şimdide hizmet edeceğini belirterek, “Amacımız şehrimizin gençlerini ve çocuklarını spor ile bütünleştirmek. Bunu yaparken de mahallemizin takımı olan Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulübünü yeniden canlandırmayı uygun gördük. İnşallah bu kulüp bundan sonraki süreçte başarılarıyla da adından sıkça söz ettirecek” dedi.


“TARİHİ DEĞERLERİMİZİ YENİDEN ORTAYA ÇIKARMALIYIZ”
Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulüp binasının açılışına katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, şehrin tarihi değerlerinden bir tanesi olan semt kulüplerinin yeniden canlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kahramanmaraş’ın sporda son yıllarda yaptığı atılıma dikkat çeken Güvenç, bu atılımında hükümetin desteğiyle yapıldığını ifade etti. Ak Parti hükümeti olarak spora ve sporcuya çok büyük önem ve değer verdiklerini aktaran Güvenç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Tarihi geçmişi çok eskilere dayanan bu spor kulübünün yeniden canlandırılması bence çok güzel bir faaliyettir. Tarihi değerlerimizi yeniden ortaya çıkarmak ve gençlerimizin spor yapa bilme imkanını çoğaltmak bizim için çok çok önemlidir. Biliyorsunuz ki Avrupa Birliği içerisinde en genç ve dinamik nüfus bizim nüfusumuzdur. Bu nüfusu spora alıştırmak sadece onların beden sağlığını değil, ruh sağlığını düzeltme adına da büyük yollar kat edeceğiz. Spor disiplinli çalışmayı, ekip ruhu oluşturmayı ve paylaşmayı öğreten bir faaliyettir. Bu açıdan da sporun yaygınlaşması son derece önemlidir. Biz de iktidara geldiğimiz günden bu yana gençlerimize spor alanları yapmaya ve spor faaliyetlerini artırmaya yönelik bir çok çalışmaya imza attık. Gençlik merkezleri de yapmaya gayret sarf ediyoruz. Gençlerimizde de bu yönde büyük bir teveccüh var. Bugün burada bu kardeşlerimizin böyle amatör spor kulüplerini yeniden canlandırmaları gerçekten bizim için çok çok önemli. Bizim istediğimiz arzuladığımız tablo da bu şekildedir. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu durumun diğer mahallelere de bir örnek olur. Eskiden Kahramanmaraş’ta her mahallenin bir takımı vardı. Ve bu mahalleler arasında müthiş bir rekabet olurdu. Bu insanlar sporu severdi ve sporcu yetişmesine büyük katkı sağlardı. İnşallah o eski şaşalı günlerimize örnek olurlar. Ben tekrardan emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”



“SEMT SAHALARI YAPACAĞIZ, SEMT KULÜPLERİNİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ”
Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’da semt sahalarını artırmaya yönelik yaptıkları çalışmanın akabinde semt kulüplerini de harekete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kabakcı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Şehrimizde son 7 yıldan bu yana hükümetimizin desteğiyle çocuklarımıza ve gençlerimize çeşitli spor alanları suna bilmenin gayreti içerisindeyiz. Hükümetimizin sağlamış olduğu hizmetlerde yol göstericiliği üstlenen ve büyük emek harcayan milletvekilimiz Sıtkı Güvenç beye şükranlarımızı iletiyoruz. Spor alanlarında ihtiyaç konusunda mutlaka eksiklikler vardır ancak geçmişe nazaran çok çok iyi durumda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Daha birkaç yıl öncesine kadar tesisleşmede en sonuncu il olarak gözükürken, bugün spor tesisi yönünden en hızlı tesis yapan ilk 4 il içerisindeyiz. Bundan dolayı da bize bu destekleri sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Sporcuların hamisi pozisyonunda bulunarak bizlere bu desteğin sağlanması gerçekten bizleri oldukça mutlu ediyor. Merkezde ve ilçelerimizde varlığı bilenen kulüplerimizi yeniden canlandırmak ve gençlerimizi bu kulüpler bünyesinde spora kazandırmak için bir çalışma başlattık. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, madde bağımlılığından uzak durması için böyle bir çalışma yapmak zorundayız. Geçmişi bir çok başarılarla dolu olan Akçakoyunluİdmanyurdu Spor Kulübü’nü canlandırmak adına 2011 yılında bir çalışmaya imza attık. Değerli kulüp başkanı Halit Bekereci’nin talebi doğrultusunda spora hizmet eden bu kulübü yeniden hizmete açmak bizler için de son derece önemli bir konuydu. Bizim amacımız il genelinde bu tür takımlarımızı destekleyip, gençlerimize ve çocuklarımıza geleceğe yönelik bir yatırım yapmaktır. İnşallah bundan sonrasında da sadece futbolda değil, tüm branşlarda kulüplerimizi çoğaltmayı hedefliyoruz. Bundan dolayı da buralara kadar gelip kulüp binasının açılışına destek veren milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.”
“BAŞARILARIMIZI BU KULÜBÜ AYAKTA TUTANLARA ARMAĞAN EDECEĞİZ”
Kulüp Başkanı Halit Bekereci ise büyüdüğü semtin takımına kulüp başkanlığı yapmaktan ve bu kulübü ayağa kaldırmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Kulübün bundan sonraki başarılarının tamamını kendilerine destek veren milletvekillerine ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’ya armağan edeceklerini belirten Bekereci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1939 yılında kurulmuş olup 2000 yılına kadar faaliyetlerini sürdürmüştür. 2000 yılında kapısına kilit vurulan kulübümüz Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’nın da desteğiyle 2011 yılında faaliyetlerine yeniden başladı. 2011 yılından bu yana da 12 branşta 300 lisanslı sporcu ile faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Özellikle engelliler branşında çok iyi durumdayız. Görme Engelliler Gollbol takımız Türkiye Şampiyonu oldu. Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında sporcumuz Hasan Biricik Türkiye Şampiyonu oldu.”
Konuşmaların ardından Kulüp Başkanı Halit Bekereci ve Kulüp Başkan Yardımcısı Ali Aksu, Ak Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç’e isminin yazılı olduğu kulüp forması ve kulübe olan katkılarından dolayı şilt hediye etti.
Haber: Cebrail SARI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol