banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ KÜLÜNK’TEN REKTÖR KARAASLAN’A ZİYARET
 Kahramanmaraş ve Sütçü İmam Üniversitesi hakkında bilgiler veren Rektör Karaaslan öğrenci sayısının on yedi binden alındığını ve dört yılda otuz bini geçtiğini söyledi. Karaaslan Üniversitede fiziki iyileştirmelerin neredeyse bitme noktasına geldiğini, Araştırma ve Uygulama Hastanesinin siyasilerle olan ilişkilerle öngörülenden 1,5-2 yıl kadar önce açıldığını bunda da başta Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal olmak üzere Milletvekilleri ve yerel siyasetçilerin payı olduğunu, ama asıl güzelliğin Kahramanmaraşlı iş adamlarının artık Üniversiteye önem vermesi ile yaşandığını bir iş adamının İlahiyat Fakültesini yaptırdığını, daha önce yurt sorunu yaşanmazken Suriyeli mültecilerin gelmesi ile Kahramanmaraş’ta yurt ve barınma sorunu yaşanmaya başladığını dile getirerek; “ Ancak Kredi ve Yurtlar Kurumumuz kiralama yoluna giderek sanıyorum yakın bir zamanda Kahramanmaraş’a 1500 kişilik bir yurt daha kazandıracak” dedi.

Berberinde Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (TGKK) Genel Başkanı Bilal Okudan ve TGKK Genel Sekreteri Feyzullah Tecirli ile gelen Milletvekili Metin Külünk ise ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Külünk konuşmasına şöyle devam etti; “ Kahramanmaraş bizim için son derece stratejik bir ilimiz, Rektörümüzün âli cenaplığından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Üniversitenin öğrenci sayısı da göz önüne alındığında neredeyse bir şehir haline gelmiş, buda son derece sevindirici. İnanıyorum ki Sütçü İmam Üniversitesi ileriki yıllarda bölgeye yönelik bir üniversite kimliğine bürünecektir. Özellikle Uluslararası İlahiyat bölümü, çünkü bizim bu coğrafyaya artık insan yetiştirmemiz lazım. Yani Mısır’ın Ezher Üniversitesi gibi Iraklısıda, Suriyelisi de KSÜ’ ye ilgi duymalı. İşte bunun içinde Üniversitelerimizin ciddi anlamda bir kimlik değişimine ihtiyaç var. Bu kimlik değişiminin bir tarafı ‘Uluslar arası’laşma olurken bir tarafı da Kahramanmaraş gibi sanayinin son derece yüksek düzeyde konumlandığı bir şehirde Üniversite –Sanayi işbirliği olmalı.  Bu konuda maalesef geçmişte Ankara herkese duvar olduğu gibi yine geçmişte Üniversitelerimizde İş dünyasına ve insanımıza duvardı. Hâlbuki Üniversitelerimizin kapılarını hem iş dünyasına hem de sokağa açmalıyız. Bir taraftan AR-GE ile sanayiyi güçlendirirken, öteki taraftan sokağın dışarıda edinemeyeceği bilgileri edinebileceği bir adres haline getirmeliyiz. Çünkü Üniversitelerimizi gelecekte bir risk beklediği kanaatindeyim, oda şu nüfusumuz istediğimiz oranda artmıyor, bir süre sonra her lise mezununun üniversiteye sınavsız gireceği bir döneme doğru gidiyoruz, hangi üniversite bu anlamda kendini yeniler veya kendini aşarsa ayakta duracak, değilse bu yaptığımız koca koca yatırımlar heba olacak. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş’ın Türkiye Ekonomisinde ki yeri ile bütünleşik ve de bölgesel olarak bulunduğu pozisyonu iyi değerlendirip önümüzdeki süreçte kendisini çok daha güçlü hale getirecektir. Türkiye ciddi anlamda kabuk değiştiriyor yani içe kapanık bir Türkiye’den, dünyaya açık içeride de halkı ile milleti ile bütünleşmiş yeni zamanı kavramış bir Türkiye anlayışı nasıl Ankara’yı değiştiriyorsa beraberinde hayatın bütün unsurlarını da değiştiriyor. Kahramanmaraş’ın ve Sütçü İmam Üniversitesinin de bu değişimden kendine düşen payı Sayın Rektörümüzle birlikte aldığına ve mesafelerin daha hızlı kapanacağına inanıyorum. Her Üniversitemiz Türkiye’de bir özelliği ile öne çıkmalı, mesela KSÜ farklı tarım ürünleri ile öne çıkabilir. Bu olur mu demeyin Sayın Hocamla bunun olacağına da yürekten inanıyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Güzel düşünce ve temennilere teşekkür eden Karaaslan ise; “ Bizim hedefimiz de önümüzdeki dönem sizinde işaret ettiğiniz gibi bir gelişim, çünkü çok şükür alt yapımızı istediğimiz gibi olmasa da yüzde 70-80 oranında tamamladık, artık önümüzdeki dönemde hedefimiz daha çok kalite, daha çok sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyet” dedi.

Rektör Yardımcıları Prof.Dr. İsmail Bakan ve Ahmet Tutuş’un da hazır bulunduğu ziyaretin sonunda Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’e ‘Sütçü İmam’ olayını tasvir eden bir tablo ile ceviz oyma sandık hediye edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol