banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

AK PARTİ İLÇE KONGRE HAFTASI
 Çağlayancerit'te Veli Çetinkaya, Pazarcık'ta İ.Mesut Ganidağlı, Türkoğlu'nda, Mehmet Ali Şen, Andırın'da Şaban Avcı ve Göksun'da M. Akif Polat yerlerini korurken, AK Parti teşkilatlanma adına başarılı bir sınav verdi, Kongrelerde İl Başkanı Metin Doğan’ın gösterdiği performans dikkat çekiciydi.

Geçen hafta sonu, teşkilatın ve belediye başkanlarının tam kadro ile katıldığı 5. Olağan Genel kurullara milletvekilleri; Prof.Dr. Mehmet Sağlam, Yıldırım Ramazanoğlu, Dt. Sıtkı Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yanında, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, kadın ve gençlik kolları teşkilatları, bir önceki dönemdeki milletvekili adayları, köy ve mahalle muhtarları ile yöre halkı ve partililer katıldı.

BÖYLE TEŞKİLATA SAHİP OLMAK!

Çağlayancerit İlçe Başkanı Veli Çetinkaya "Bize çok rahatsınız diyorlar. Yanınızdaki dostlarınız sağlamsa, güven içindeyseniz rahat olursunuz. Böyle bir teşkilata sahip olduğumuz için gururluyuz. Sizlere hizmet etmek onur verici" derken, İlçe Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, kongreleri heyecan ve sinerjileri gözden geçirmek olarak yorumladı, "Amacımız modern, yaşanabilir bir ilçe. Bugün bu heyecanı yenilemek istedik. Hayırlı olsun" diye konuştu.

İl Başkanı Metin Doğan ise, Yunus'un dizesinden yola çıkarak, 'Her dem yeniden doğarız bizden kim usanası' ile sözlerine başladı, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini örnekleriyle anlattı, AK Partinin kurulmasıyla Türkiye'nin ışıdığını söyledi, ülkede vesayetlerin yıkıldığını ifade etti, "Herkesin 1. sınıf vatandaş doğduğu bir Türkiye inşa edeceğiz. 12 yıllık iktidarımızda önce bürokratik, sonra yargı ve arkasından da paralel vesayeti yok ettik. Halkın iradesini vesayet altına almaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Davul bizim sırtımızda, tokmak başkasının elinde olmayacak. Buna izin vermeyiz" ifadesini kullandı. Doğan 2015 genel seçimleri için herkesin çok çalışması gerektiğini hatırlattı, sivil, özgürlükçü ve demokratik bir anayasanın hazırlıkları müjdesini verdi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK, YAPACAĞIZ!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, 5. olağan genel kurulun hayırlara v esile olması dileğinde bulundu, hep kararlı olduklarını, hep  hizmet aşkı ile yürüdüklerini belirtip, nice kongreler yaşamayı umduğunu söyledi. "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, milletvekillerimiz, teşkilatımız ve sizlerle birlikte, büyük bir medeniyet yolculuğuna çıktık. Bu yolculuk kutlu bir yolculuk. Parti olarak, büyükşehir olarak Çağlayancerit için sözler verdik. Sözlerimizin arkasındayız ve bunları  da sırasıyla yerine getireceğiz" diye konuştu, büyükşehir belediyesi olarak yaptıklarını, yapacaklarını örneklerle sergiledi, Çağlayancerit ana  girişindeki 20 bin metrekarelik yolun parke döşemesi ihalesinin de tamamlandığını, en kısa sürede başlayacağı yanında, yine büyükşehir olarak 14 derslik bir okulu yaptıracaklarını, inşaatının yılbaşında başlayacağını da kaydederek, "Bu okulla birlikte çocuklarımızın 2. velisi biz olacağız" cümlesini kurdu. Sonra da, "Üzeyir başkanımızla omuz omuza vererek gıpta ile bakılan bir ilçe göreceksiniz" yorumunda bulundu.

ONLAR YOLLARI TAMİR EDEMEZKEN

Konuşma sırası Milletvekili Sıtkı Güvenç'e gelmişti. İktidarları dönemindeki siyasi, ekonomik istikrardan söz etti, sonra muhalefetçe çok eleştirilen Cumhurbaşkanlığına ait AK Saray'ın yakıştığından dem vurdu, ülkenin dış politikadaki başarısını dile getirdi, "Onlar yolları tamir bile edemezlerken, biz duble yollar inşa ettik, Türkiye'nin itibarını yücelttik" diye konuştu, çözüm sürecinin ayaklarına pranga olmaktan kurtulduğu, Türkiye'nin dünyanın umudu, model ülke haline geldiği bilgisini paylaştı salondakilerle.

Yaklaşık 350 kişinin bulunduğu salonda, daha sonra delegeler oy kullandı. Tek liste ile gidilen seçimde, Veli Çetinkaya güven tazeleyen isim oldu.

VER ELİNİ PAZARCIK!

Pazarcık Spor salonu hınca hınç dolu. 2 bin kişi var. Açılış konuşmasını İlçe Başkanı İ.Mesut Ganidağlı yaptı, elinden geldiğince çalıştığının altını çizerek şunu söyledi: "Anladık ki doğru yerdeyiz, anladık ki doğru işler yapıyoruz. Büyükşehirle birlikte sizlere daha fazla, daha iyi hizmetler vereceğiz"

Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ konuşmasını kısa kesti. özetle önümüzdeki genel seçimlerde hedeflerinin yüzde 60 oy olduğunu ısrarla belirtti, birlik ve beraberlikten kaynaklanan siyasi, ekonomik huzuru hatırlattı.

Bunu ilçe yönetiminin faaliyet ve hesap raporlarının okunması ve ibrası takip etti.

METİN DOĞAN'IN PERFORMANSI

Başkan Metin Doğan, duruşu, yürüyüşü ve sözleri ile ayakları üstünde duran siyasetçi. Güven veriyor. Türkiye'nin vitrinin ve vizyonunun değiştiğini söylerken, kongreleri bir bayram yerine benzetiyor, partililerinin bayramını kutluyor, genel kurulun Pazarcık'a hayırlı olması dileğinde bulunuyor.

Kendine özgüveni olanlardan biri de büyükşehir belediye başkanı F.Mehmet Erkoç'tu. Erkoç, yankı yapıyor diye mikrofonsuz konuştu, ilçenin içme suyundan ve diğer ihtiyaçlarından bahsederek, ilçe yönetimi ile el ele vererek bütün sorunların ve ihtiyaçların üstesinden geleceklerini duyurdu. En çok alkışlanan isimdi.

ARTIK YENİ TÜRKİYE VAR

Final konuşmasını Mehmet Sağlam yaptı. Sağlam, "Yer yer kendimizi de eleştirerek, hatalarımızı görme fırsatı bulmalıyız" dedi, kongrelerin tümünde birlik ve beraberlik mesajları verdi, AK Parti'nin kurumsallaştığını ifade ederek, "Dünyada itibar sağlayan, güven veren bir Türkiye'nin olduğunu tüm dünya gördü" şeklinde konuşarak, AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin nereden nereye geldiğini özetledi, yeni Türkiye'nin yolunun açık ve aydınlık olduğu müjdesini verdi, ancak bunu başarmanın da kolay olmadığını söylemeden yapamadı, arkasından da muhalefeti eleştirerek, onları başarısızlıkla itham etti.

Tek liste ile gidilen genel kurulda eski başkan Mesut Ganidağlı güven tazeleyen isim oldu.

23 Kasım Pazar günü ise Türkoğlu, Andırın ve Göksun ilçe kongreleri gerçekleşti, tek liste ile gidilen genel kurullarda aday gösterilenler ilçe başkanı seçildi.

Buna göre, Nurhak'ta Hüseyin Döner, Ekinözü'nde Bünyamin Şakalar, Afşin'de Av.Şeref Kırbıyık, Elbistan'da Yunus Kaan Kısaca, Çağlayancerit'te Veli Çetinkaya, Pazarcık'ta İ.Mesut Ganidağlı, Türkoğlu'nda Mehmet Ali Şen, Göksun'da M. Akif Polat, Andırın'da ise Şaban Avcı ilçe başkanı seçilen isimler bir anlamda delegelerin teveccühlerine mazhar oldular.

    

 

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol