Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

‘AHİRETMETRE MÜFTÜ’ ELEŞTİRİLERE VAAZDA CEVAP VERDİ
 Bilindiği gibi; Taş Mescit’te tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından burada uzun yıllardır kılınan Cuma namazını yasaklatan Müftü Efendi, Abdulhamid Han Camii altındaki Özçam Market’in açılış töreninde çarşı esnaflarınca kendisine konu hakkında yöneltilen soru üzerine iddiaya göre; “Orada cuma namazı kılan cennete giremez” şeklinde garip bir cevap verdi. Müftü’nün bu sözlerini orada duyanlar adeta şok oldu.

OLAYLAR ZİNCİRİ NASIL BAŞLADI?

MÜFTÜ GEVHER, TAŞ MESCİD’İ CUMA NAMAZINA KAPATTI

Kahramanmaraş’ın merkez Ulu camiye yakınlığıyla bilinen 750 yıllık Taş Medrese’nin (mescid) Cuma namazına kapatılmasına tepki gösteriliyor.

Yaklaşık 1,5 yıldır restorasyon gören tarihi mescidin İl Müftüsü Muhammet Gevher’in Dulkadiroğlu ilçe müftülüğüne talimatıyla Cuma namazına kapatılmasına çevre esnaf ve yer altı çarşısı esnafları sert tepki gösterdi. Mescide müftülük tarafından, “Bugünden itibaren burada Cuma Namazı kılınmayacaktır. Müftülük “ yazısına tepkinin mescidin cemaati tarafından anında geldiği ve asılan yazının yırtıldığı, ardından da Cami İmam hatibine Cuma namazı kıldırıldığı belirtildi.

XIV.yy'da Ala Üd-Devle Bey'in kızı adına yapıldığı öne sürülen tarihi medrese ve mescitte bu zamana kadar ramazanda hatimle teravih kıldırılıyor. Yapılan yenileme sonrası tekrar ibadete açılan Taş Medrese’de 22 yıldır Milcan Vapur İmam-hatip olarak görev alıyor. Cuma günleri yaklaşık 450 kişilik cemaate ibadet yeri olan mescidin neden cuma namazına kapatıldığına ise bir türlü anlam verilemiyor. Bir market açılışında çarşı esnafınca kapatılmayla ilgili yöneltilen soruya, Müftü Gevher’in, iddiaya göre; “Orada Cuma namazı kılan cennete giremez” şeklindeki cevabının bir hayli tartışma konusu olacağı belirtiliyor.

Bu olaylardan sonra İl Müftüsü Muhammed Gevher’in ve Kahramanmaraş kamuoyunun tutumu merakla bekleniyor. Adeta kimin cennete gidip kimin gitmeyeceği hakkında fetva veren Müftüye ise sosyal medyada ‘Ahiretmetre Müftü’ ismi takıldı.

CUMA VAAZINDA CEVAP VERDİ

Tepkilerin sosyal medyada yer alması ve Ankara’ya kadar ulaşması üzerine sıkıntı yaşayan Müftü Efendi, kendisine yöneltilen eleştirilere 4 Temmuz tarihli Cuma vaazında cevap verdi. Büyük ihtimalle basının sorularından çekinen ve bu nedenle de basın toplantısı ile değil de Cuma vaazında kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vermeyi yeğleyen Müftü, ilk anda sarf ettiği sözlerini yumuşatmaya özen göstererek bu kez ‘Caiz değil’ ifadesini kullanmayı tercih etti.

Müftü Gevher; “Ulu Camii’ye yakınlığı ve bir nevi bahçesi konumundaki alanda bulunması nedeni ile Taş Mescit’te Cuma namazı kılınması caiz değildir. Yıllaryılı kılına geliyor olması da bunun doğru olduğunu göstermez. Nitekim; Peygamber efendimiz zamanında da (Biz bunu atadan dededen böyle gördük) sözleri de olmuştur ama peygamberimiz doğru yolu göstermiştir. Bizler de kuluz hata yapabiliriz ama burada Cuma namazı caiz değildir.”

Bu sözleri ile ilk ifadesinden çark eden ve kendisinden önce görev yapan tüm müftüleri de adeta ‘Dini cahillikle’ suçlayan Gevher’in Ticaret Borsası altındaki mescit ile hemen karşısındaki Faruk Arıkan Camii’nde ayrı ayrı kılınan Cuma namazları hakkında ne gibi yorum yapacağı da büyük merakla bekleniyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol