Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

AFŞİNDER’DEN ‘EZBERE YAŞAMLAR’ SÖYLEŞİSİ
  

Afşinder Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Zihin Engelliler Öğretmeni olan H. Feyza BERK 'in hazırlayıp sunduğu proğrama ilk olarak Engelliler için hazırlanan kısa bir film gösterisi ile başlandı.

 

Açılış konuşması için kürsüye gelen Afşinder Başkanı Ahmet ARDIÇ ise konuşmasına davetimizi kırmayarak bugün bizimle olan Beyazay Derneği Genel Başkanı Sayın Lokman AYVA'ya ve tüm katılımcılara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek başladı. Konuşmasına yeni onaylanan T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eshab-ı Kehf Gençlik Akademisi projesi hakkında üyelere kısa bir bilgi vererek devam etti.

 

Daha sonra Ezbere Yaşamlar adlı söyleşiyi yapmak üzere masaya Lokman AYVA davet edildi. Konuşmasına 11 yaşında gözlerini kaybettiğini, bu duruma en çok Anne ve Babasının üzüldüğünü anlatarak başladı. Ama bu durumun zamanla ciddi fırsatlara dönüşeceğini ise hayal bile edemezdim dedi. Konuşmasına her dönemin kendine özgü gizlediği fırsatları vardır. Öneli olan bunları keşfedip doğru yerde kullanılmasıdır. Artık bizlere acımak yerine bizleri anlamaya çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman AYVA daha sonra, şu an etrafımıza baktığımızda her tarafta bir ezber mantığı yatıyor, insanlar anlamaktan, sorgulamaktan aciz büyüyorlar. Benim için bu halim ciddi fırsatlar sağladı. Ben bu yaşam tarzında dört önemli sıkıntı görüp hissediyorum, bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

 

1. Genelleme yapmak

 

2. İmkansızlıklar için de yeni imkanlar neler varsa onu bulmalıyız,

 

3. Hayırlı işlerin muzır manileri çok olur.

 

4. Arzu edile netice olmuyorsa, geriye dönüp ben nerde hata yaptım, diye sorgulamalıdır.

 

bu tespitleri derinlemesine , birebir kendi hayatından kahkahalar eşliğinde kesitler ile bu dört meselenin nasıl nimete dönüştüğünden bahsetti.

Program sonunda Afşinder Başkanı Ahmet ARDIÇ, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman AYVA 'ya günün anısına bir plaket takdim etti. Program toplu resim çektirilerek sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol