Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

AFŞİN BELEDİYESİNE TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMLARI GELİYOR
 Hem mali açıdan hemde gerekliliği açısından yapılan hizmetler Afşin’li vatandaşları sevindirdi. Göreve gelmeden önce yaptığı analizle öncelikli hedefinin kronik sorunları çözmek olduğunu belirten Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, seçim broşüründe yer alan tüm maddeleri bir bir hayata geçirdi.

Çalışma mevsimin oldukça kısa olduğu Afşin’de Başkan Fazlı Aydoğan, tüm imkânları seferber ederek, şehrin en işlek ve en uzun caddesi olan Elçibey Caddesini baştan aşağı yeniledi. Geçtiğimiz yıl Atatürk caddesinde yapılan çalışmanın aynısının uygulandığı Elçibey Caddesi yeni görünümüyle şehre modern bir görüntü sundu. Bu çalışmanın yanı sıra şehir meydanı çalışmaları da başlayarak sona gelindi. Afşin tamamen yeni bir görünüme kavuşurken, vatandaşlar özveri ve dikkatle yapılan bu hizmetlerden dolayı Belediyeye teşekkür etti.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Fazlı Aydoğan; “1994 ten bu tarafa belediyecilik yapıyorum yani bir belediye başkanlığından geçmiş bir belediye başkanıyım. Şehrimin nelere ihtiyaç duyduğunu bu belediyenin imkânlarının ne olduğunu çok iyi tespit ettiğimi düşünüyorum. Dolaysıyla seçim çalışmaları başlarken bu tespit ettiklerimden hangilerini gerçekleştirebilirim ince ince hesap ettim ancak gerçekleştirebileceklerimin sözünü verdim. Yoksa çok fazla ihtiyaç vardı bunu yaparken de hemşerilerimize şunu dedim ben hiçbir mazeret üretmeyeceğim ancak herkes den sabır bekliyorum zira konuyu problemleri çözmem için en az 3 yıla ihtiyacım var yinede zaman zaman çok acil olan vakaları çözdük. Bu konuda acil olarak içme suyu hattının projelendirmesini ve şehir şebeke hattının yenilenmesini talep ettim inşallah önümüzdeki süre içersinde Afşin’in kronik problemi olarak hiçbir şeyi kalmayacak içme suyu isale hattı gelecek. 250 km şehir şebekemiz yenilenecek, içme suyu olarak aldığımız şuan ki kaynağı, şehrimizin ortasından çay olarak akıtacağız. Göreve başlarken söylediğim söz şuydu bize fırsat verin bu şehri yıldız şehir yapacağız. Evet Afşin’imiz yani Efsunsumuzu yıldız şehir yapma çalışmamız, tutkumuz devam ediyor bunun örnekleri de 3 yılın arkasından bir bir verilmektedir. En önemli caddelerimizden biri Atatürk Caddesi geçen yıl yakışır bir hale dönüştürdük. İkincisi ona paralel olan Elçibey caddemiz tamamlandı. Bütün şehirler meydanlarıyla anılır maalesef Türkiye’de şehircilik çok başarılı değil ve şehirlerimizin meydanları yok, biz Efsus ya da Eshab-ı Kehf adıyla anılabilecek özgün bir meydan çalışması başlatmış durumdayız 2 aya kadarda kar kış bastırmadan da bunu da gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİMİZE 100 MİLYONLUK BİR YATIRIM GELECEK

Afşin tarihinde en yüksek yatırımı getireceklerini belirten Başkan Aydoğan; “Önümüzdeki çalışma mevsimi itibarıyla aşağı yukarı 100 milyonluk yatırım bu şehre gelecek. Bu benim başarım değil, bu hükümetimizin başarısıdır çünkü hükümet zengin olmasa, buraya bütçe ayıramasa, projelerimizi onaylamasa, biz bunları gerçekleştiremeyiz. Projelerimizi hükümetimiz eliyle yaptırıyoruz, bizde projenin bütçe paylarını alarak bu şehre hizmet ediyoruz. Gerçekten bizim gibi 85.000 nüfuslu bir şehre 100 milyonluk yatırım çok büyük bir yatırımdır. Yani hükümetimiz, 5 yıllık bu şehrin gelirini harcayacak demektir. Bunun içinde bir vesile hükümetimizin başarısına dua ediyor, projelerimizin yatırım planına alınmasında büyük emeği olan Milletvekillerimize bu şehre yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

HEMŞERİLERİMDEN BİR DÖNEM DAHA İSTİYORUM

Yapılacak olan yatırımların Afşin’i tamamen değiştireceğine ve tüm problemleri bitireceğine değinen Aydoğan; “Afşin yani Efsus Türkiye’nin en şirin yerlerinden birisi, çevrede olmayan herhangi bir şeyimiz yok. Enerjimiz, toprak kalitemiz, dağlarımız, ormanlarımız, kültürümüz, tarihimiz, Eshab-ı Kehf tek başına bu şehre yeter. Hayalimdeki Afşin, mutlu ülkenin, mutlu insanların yaşadığı güzel çevre dokusuyla Avrupa’yı aratmayan, tarihi köklerle buluşan, özellikle sosyal ve yeşil alanı çok fazla olan bir şehir üretmek. Bunun için en fırsatlı şehirde bulunuyorum. Arazisi uygun, tarihi uygun, imkânları uygun. Ancak organizasyon ve kaynak problemi var.  Organizasyonu yapacak bir belediye kurgulamışız hamdolsun, kaynakla ilgili ülkemiz zenginleşiyor, toplumumuz zenginleşiyor ona da kısa zamanda kavuşuruz. Bizde inşallah bunu bu şehre sağlayacağız. Toplumumuzda bir beklenti var, halkımızdan bir beklenti var bizim böyle bir kurgumuz hazır inşallah. Bu önümüzdeki dönem bize görev tekrar gerçekleşirse, Afşin gerçekten gelip görülmesi gerektiğinin düşünüldüğü bir yer haline dönüşecek. Şuana kadar hazırladığımız projelerin hepsi kabul edildi, hayata gerçmesi için zamana ihtiyaç var. Bunların gerçekleştirilmesi için hemşerilerimden bir dönem daha zaman istiyorum” dedi. 





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol