Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

AFŞİN BELEDİYESİ’NDEN İŞARET DİLİ KURSU…
 Afşin Belediyesi; İşitme ve Konuşma Engelli vatandaşların günlük hayatındaki iletişimlerine yardımcı olmak amacıyla İşaret Dili kursları düzenleniyor.

Afşin’de işaret dili bilen kişiler yetiştirmeyi amaçlayan bir proje oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; “Resmi kayıtlara göre Türkiye'de yaklaşık 3 milyon İşitme ve Konuşma Engelli bulunuyor. Üstelik bu sayı yalnızca kayıt altında olanları gösteriyor. İlçemizde de İşitme ve Konuşma Engelli vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazladır. İşitme ve Konuşma Engelli kişilerin büyük bir çoğunluğu iletişimlerini işaret dili kullanarak aşıyorlar.


Ama işaret dili bilmeyen engelsiz insanlarla iletişim kurmada sıkıntı yaşıyorlar. Sosyal Belediyecilik alanında birçok önemli projeye imza atan Belediyemiz bu soruna bir çözüm bulmak amacıyla “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” projesini başlatmıştır. “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” projesi kapsamında engelli, engelsiz tüm vatandaşlarımıza yönelik işaret dili kursu açılmıştır.

İşaret dili İşitme ve Konuşma Engellilerin aralarında iletişim kurabilmek için el hareketlerini, yüz mimiklerini ve bir bütün olarak vücut dilini kullanarak oluşturdukları sessiz ve görsel bir dildir. Sosyal hayatta İşaret dilini bilmeyen insanlarla yaşanan iletişim problemi İşitme ve Konuşma Engellilerin istihdam, eğitim, sağlık, sosyalleşme, ifade ve düşünce özgürlüğü gibi en temel insan haklarını sağlıklı gerçekleştirememelerini sağlamaktadır.

 İşte bu nedenle Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim, Kültür Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığı ile “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” sloganıyla başlatılan proje ile bu soruna çözüm bulmayı hedefliyoruz. Bu duyarlılık içerisinde engelsiz insanların da işaret dilini öğrenmesini sağlayarak iletişimlerini kolaylaştırmak, İşitme ve Konuşma Engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak onların sosyalleşmesi noktasında çaba göstermek amacı güdüyoruz.

Kursumuz engelli, engelsiz tüm vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir kurstur. Kayıtların 25 Ekim tarihine son bulacağı; Afşin Belediyesi Engeliler Eğitim ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan 160 saatlik kurs programı sonrası katılımcılara sertifika verilecektir.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol