Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

ADLİYE VE CEZA İNFAZ KURUMLARINDA ALINAN KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ

Başsavcı İlker Yazıcı açıklamasında; “Tüm kurumlarımızda olduğu gibi adliye girişinde de personellerimizde dahil olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ateş ölçümleri gerçekleştirilerek binalarımıza kontrollü giriş sağlanmaktadır.

Vatandaş giriş çıkışının ve temasın fazla olduğu tüm birimlerimizde, güvenlik görevlilerine ve tüm personellere eldiven, maske dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca yine tüm birimlerimizde girişlere el dezenfektanları konularak gerekli hijyen sağlanmaktadır. Salgın hastalığın bulaşması ve yayılması noktasında alınması gereken önlemlere ilişkin olarak İl Hıfzıssıha kurulu kararları tüm birimlerimizde görevli yazı işleri müdürleri ve tüm personellerimiz ayrıca bilgilendirilme yapılmıştır.

Adliyemizde gerek mahkemeler gerekse savcılık birimlerimizde adalet hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde yeterli Hakim-Savcı ve personel ile nöbet esasına geçilerek bu aşamada diğer tüm personellerin uzaktan ve esnek mesai suretiyle çalışmaları için gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Mülhakat Adliyelerimiz olan Andırın. Türkoğlu ve Pazarcık adliyelerinde de benzer tedbirlerin aldırılması sağlanmış takibi titizlikle sürdürülmektedir.

Kahramanmaraş Ceza İnfaz Kurumlarımıza yönelik olarak Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Türkoğlu Kampüs (1 ve 2 Nolu L Tipi ) Ceza İnfaz

Kurumlarında sözkonusu Virüs salgınına karşı alınması gereken tedbirlere ilişkin 11.03.2020 tarihinde sözlü olarak yapılan uyarılar ile tüm kurumlarımız teyakkuz durumuna geçirilmiştir. Ayrıca süreç içerisinde çeşitli tarihlerde Ceza İnfaz Kurumları Müdürleriyle video konfenras yöntemiyle toplantılar gerçekleştirilmiş ve alınması gereken önlemlerin tekrar tekrar üzerinden geçilerek alınabilecek ilave tedbirler sürekli değerlendirilmiştir. Alınan kararlar doğrultusunda, tüm Ceza İnfaz Kurumları girişlerinde ateş ölçer cihazlarıyla ölçümler yapılarak kontrollü giriş yapılması sağlanmış, hükümlü ve tutukluların kalmış oldukları koğuşlar başta olmak üzere ortak kullanım alanları, koridorlar ve yemekhaneler günlük olarak genel temizlik ve hijyen işlemleri haricinde belirli periyotlarla özel dezenfektanlarla ilaçlama ve sterilizasyon işlemleri gerçekleştirilmeye başlanmıştır.

Yine alınan kararlar doğrultusunda Ceza İnfaz Kurumlarımızda 15 günlük periyotlarla vardiya sistemi oluşturulmuş, vardiya sırasını bekleyen Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu personellerinin 15 gün süreyle Kahramanmaraş Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevi Personeli Eğitim Merkezinde, Türkoğlu Kampüs Ceza İnfaz Kurumları personellerinin ise Türkoğlu İmam Hatip Lisesi yurdunda dışarıyla tamamen irtibatları kesilecek şekilde izole olarak konaklamaları sağlanmıştır.

Yine Ceza İnfaz Kurumlarında herhangi bir şekilde hastane ve sair işlemler için kurumdan çıkışı yapılan hükümlü yada tutuklular tekrar Ceza İnfaz Kurumuna alınmadan önce kurum içerisinde izolasyonu sağlanmış bölümlerde 14 günlük gözlem sonrasında koğuşlara alınmaktadırlar.

Bu tedbirler ile gerek görevli personeller gerekse dışarıyla bir şekilde teması olan hükümlü ve tutuklular aracılığıyla virüsün dış ortamdan Ceza İnfaz Kurumu ortamına bulaşmasının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Kahramanmaraş Adliyesi hizmet binası, İdare ve Vergi Mahkemeleri binası, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ek binası, Ceza İnfaz Kurumları Personeli Eğitim Merkezi, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Türkoğlu Kampüs Ceza İnfaz Kurumlarında salgından korunmak için alınan tüm tedbirler ve uygulamaları büyük bir dikkat ve hassasiyetle takip edilmektedir.

Bir kısım yerel ve sosyal medyada özellikle İnfaz kurumlarımızın isimleri geçirilerek COVID-19 virüsünün tespit edildiği şeklinde haber ve duyumlara yer verildiği görülmüş ise de; bu haber ve paylaşımların tamamen asılsız olduğu, halkımızın doğruluğu resmi kurumlarca teyit edilmeyen haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önem arz etmektedir.

Vatandaşlarımızın mahkemelerde ve icra dairelerinde bulunan dava dosyalarına ilişkin her türlü bilgi ve belgeye adliyeye gelmeksizin internet üzerinden e-devlet şifreleri aracılığıyla https://vatandas.uyap.gov.tr/ adresinden erişebilecekleri, süreç boyunca Adliyemizi, ek hizmet binalarımızı ve Ceza İnfaz Kurumlarımızı gelmek zorunluluğu bulunan vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda gerekli korunma yöntemlerine uymaları gerek kendi sağlıkları gerekse kurumlardaki hijyen ortamının korunması açısından önemlidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” İfadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol