Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

ADALET VE AVUKAT HERKESE LAZIM
 5 Nisan cumartesi akşamı, Ramada Oteli’ndeki yemekli, müzikli eğlence ve moral gecesinde açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı ve aynı zamanda da AK Parti İl Başkanı olan Av. Metin Doğan, meslektaşlarının ve konukların 5 Nisan Avukatlar Gününü ve Avukatlar haftasını kutladı, sağlık, mutluluk ve başarılar diledi.

Avukatların ve Baroların hukukun üstünlüğünün yerleşmesi, toplumda hukuk bilincinin gelişmesi, demokrasinin kurumsallaşması, özgürlükler alanının genişlemesi, insan haklarının korunması için çaba harcadıklarını belirten Baro Başkanı Metin Doğan, Dünyanın hemen her ülkesinde demokrasinin ve özgürlüklerin en yakın dostu ve teminatı avukatlar olduğunu söyledi.

Başkan Doğan; “Anayasamızın 2. Maddesinde açıkça ifade edildiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Hukuk devleti olmanın vazgeçilmez şartlarından biri, yargı gücünün yürütme ve yasama gücünden bağımsız olmasıdır. Yargının bağımsız olmasını sağlayan en önemli unsur ise savunma hakkının adil bir şekilde hiçbir kısıtlama olmaksızın kullanılmasıdır. Savunma, sanığı ilgilendirdiği kadar, ileri de sanık durumuna düşebilecek her ferdi, dolayısı ile toplumun tamamını ilgilendiren geniş bir kavramdır. Bu nedenle de savunma hakkı temel bir hak olarak Anayasamızın 36. Maddesinde hak arama hürriyeti kavramı içerisinde düzenlenerek, anayasal güvence altına alınmıştır” dedi.


SAVUNMA MAKAMINI TEMSİL EDEN AVUKATLAR

Avukatları savunma makamını temsil eden kimseler olarak tarif eden Başkan  Doğan, avukatlara ve avukatlık mesleğine verilen önem ve değer, o ulusun demokraside ulaştığı noktayı göstermesi açısından son derece önemli olduğuna işaret ederek; “Hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ilkesi ve eksiksiz demokrasinin uygulandığı demokratik rejimlerde hayat bulabilir. Türkiye'nin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının yolu toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olması ile mümkündür. Bunu sağlayacak en önemli meslek grubunun avukatlar olduğu unutulmamalıdır.

Çağdaş hukuk sistemimizin ayrılmaz öğesi olan avukatlarımıza hak ettikleri değerin verilmesi ve bunun topluma yansıtılması yargının gücü ve güvenilirliğini artıracaktır. Avukatlarımıza daha aktif çalışma olanakları yaratılmasına, özlük haklarının iyileştirilmesine ve hukuk sisteminin etkin yapıya kavuşturulmasına yönelik düzenlemelere öncelik verilmelidir. Avukatlarımızın içinde bulunduğu sıkıntılar, adalet sistemimizdeki sorunlar ve çelişkiler, yargı bağımsızlığının pekişmesi, demokrasinin tüm kurumlarıyla eksiksiz olarak işlemesiyle aşılabilecektir” diye konuştu.


ELBİSTAN, ANDIRIN VE TÜRKOĞLU’NA ADLİYE SARAYI

Doğan, avukatları dünyanın her ülkesinde, kaba gücün yerine merhameti, adaleti, hakkaniyeti koyan, insanoğluna diğerlerinin hakkına, mülkiyetine, hürriyetine saygıyı öğreten, eski Yunan’da kölelerin, Roma’da esirlerin özgürlüğü için savaşan, insan hak ve özgürlükleri bildirgesini yazan, kölelikten Kurtuluş Bildirgesini yayımlayan, masumu koruyan, düşeni kaldıran, adaletsizliğe ve vahşete karşı çıkan,  tüm savaşlarda özgürlük için savaşan, ırk, renk, cinsiyet ya da din ayrımı yapmaksızın insanlığın eşitliği için çalışan, eşitlik, özgürlük ve barış için mücadele eden, uzlaşmaya inanan insanlar olarak değerlendirdi;  “Avukatlarımızın yerelde ve genelde ciddi sorunları vardır. Yerelde ki sorunlarımızın başında bazı ilçe Adliyelerimizdeki fiziki şartların yetersizliği gelmektedir. Biran önce Elbistan, Türkoğlu ve Andırın ilçelerimizde ihtiyaca cevap verebilecek modern adliye binalarının yapılması gerekir.

Avukatlarımızın geneldeki sorunlarının en başında, her gün bir yenisi açılan Hukuk fakülteleri gelmektedir. Türkiye genelinde 120 civarında Hukuk Fakültesi eğitim vermekte olup, bu fakülteler her yıl yaklaşık 10.000 mezun vermektedir. Halen 40.000 öğrenci de hukuk fakültelerinde eğitim görmektedir. Ülkemizde toplam 80.000 Avukat olduğu da dikkate alındığında Avukatlık mesleğinin çalışma alanının genişletilmesi, kaçınılmaz bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmaktadır.

Günümüzün ihtiyaçlarını karşılayamayan Avukatlık kanunu, TBB bünyesinde ve Adalet Bakanlığı bünyesinde oluşturulan komisyonlar tarafından hazırlanan taslaklar esas alınarak en kısa sürede değiştirilmelidir.

Diğer kamu hizmetlerinde olduğu gibi, katma değer vergisi oranının %18 den %8 e düşürülmesi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır” dedi ve Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamındaki zorunlu müdafilik yapan avukatların ücretlerinin, avukatlık asgari ücret tarifesi düzeyine mutlaka getirilmesini istedi.


YENİ VE SİVİL BİR ANAYASA

Yargının kurucu unsuru olan avukatların da yeşil pasaport hakkından yararlanmaları sağlanmalı, Kamu avukatlarının kronikleşen sorunları çözülmeli ve mağduriyetleri mutlaka giderilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Doğan, sözlerini şu cümlelerle bitirdi; “Ülke olarak daha modern, daha özgürlükçü yeni ve sivil bir Anayasaya ihtiyacımız olduğu, tüm kesimlerin ortak kanaatidir. Genel seçimler öncesi bu konuda tüm siyasi partiler halkımıza söz vermiş ve kurulan komisyonla çalışmalar belli bir noktaya gelmiş olmasına rağmen maalesef ülkemiz yeni ve sivil bir Anayasaya kavuşamamıştır. Yeni anayasa konusunda, TBMM’nin yeniden çalışmaya başlamasını arzu ediyoruz. T.C. vatandaşları olarak yeni bir sivil anayasayı fazlası ile hak ettiğimizi düşünüyorum.

Yargının kurucu unsurlarından bağımsız savunmayı serbestçe temsil eden Avukatlar, halkın hak arama özgürlüğünün sesi ve güvencesidir. Hukuk devletinin olmazsa olmaz koşulu bağımsız bir yargıdır. Savunmayı temsil eden Avukatların olmadığı, savunma ve Avukata gereken önemin verilmediği yerde hak ve adalet yoktur. Adil yargılanma yoktur. Bu durumda Hukuk Devletinden de söz edilemez. İşte bu yüzden Herkes için Adalet, Adalet için Avukat diyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın Avukatlar gününü ve haftasını bir kez daha kutlarken, bir önceki yıldan bu güne kadar, mesleğini icra ettiği için davanın tarafı olarak görülerek, saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden meslektaşlarımızın ailelerin başsağlığı, yaralanan meslektaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, Avukatı, davanın tarafı ve hasım olarak gören çağdışı zihniyeti bu vesile ile bir kez daha kınıyorum. Yine yıl içerisinde, aramızdan çeşitli vesilelerle ayrılan meslektaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyor, ebediyete intikal eden meslektaşlarımızı da bir kez daha rahmetle anıyorum”


MESLEKTE 30 YILINI DOLDURANLARA PLAKET

Başkan Metin Doğan’ın açılış konuşması ardından, bu kez sıra meslekte 30 ve 40 yılını dolduran avukatlara paketlerinin verilmesini, halı saha futbol turnuvasında şampiyon olan Anadoluspor futbolcuları da bu ödüllerden nasibini aldı, ayrıca, masa tenisi ve bilardo şampiyonasında başarı gösteren sporcu ile birlikte, en centilmen oyuncu seçilen hakim Erhan Yılmaz’a plaketlerini AK Parti Milletvekili Dt.Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Ağır Ceza Reisi ve Komisyon Başkanı Turgay Ateş, KSÜ Rektörü  Prof.Dr. Fatih Karaarslan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı  Necati Okay verirken, yemek ve canlı müzik geceye renk katan unsurlardı.

Gecenin ilerleyene saatlerinde, her yıl olduğu gibi, bu yıl da girişte misafirlere verilen karanfillere iliştirilmiş olan numaralar kura’ya tabi tutuldu, şanslı misafirlere çeşitli hediyeler çıkarken, hediyelerin geçen yıl hediye alan misafirlere çıkması ve Büyükşehir belediye başkanına çıkması, şike iddialarını ve gülüşmeleri beraberinde getirirken, dile getirilen espriler de gecenin en güzel ve eğlenceli hadiseleri idi.


KATILIM VE İLGİ BÜYÜKTÜ

Her yıl 5 Nisan’da kutlanan ve geleneksel hale gelen Avukatlar Günü gecesine katılanlar arasında ayrıca Cumhuriyet Savcıları Sabri Kılınç (aynı zamanda da basın Savcısı) Burhanettin Gül, 30 Mart Mahalli Seçimlerinde MHP Dulkadiroğlu ilçe adayı olan Av.Neslihan Koca Nergiz ile çok sayıda avukat ve adliye, gazeteciler ile baro mensupları katıldı.












































Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol