Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

ABDULKADİR KONUKOĞLU ZİRVEDE

Konukoğlu, Capital Dergisi’nin “Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı”, Businesslife Dergisi’nin “İş Dünyasına Yön Veren Türkiye’nin En Etkili İş İnsanı” listesine girdi.

 

Capital Dergisi’nce 11 yıldan beri gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı” araştırması 2015 yılı listesi açıklandı. CMO ve CEO Club üyelerinin katıldığı anketin desteği ile hazırlanan bu yılki listede, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 20. sırada bulunuyor.

 

Capital’de araştırmaya yönelik yapılan açıklamada, Abdulkadir Konukoğlu için, “Anadolu sermayesinin güçlü temsilcilerinden biri. 65 aşında icradan çekilerek onursal başkan oldu. Ancak halen hem fikirleri hem vizyonuyla iş dünyasındaki gücünü koruyor. Hayırsever kişiliği ile de tanınıyor” denildi.

Konukoğlu, 2014 yılında da listeye girmişti.

 

“PARANIN DEĞİŞTİREMEDİĞİ ADAM”

 

Businesslife Dergisi’nce gerçekleştirilen araştırmaya ilişkin açıklamada ise “Ülke ekonomisine milyarlarca dolar kazandırarak, adeta ‘devletimizin finansörü olan’ Türkiye’nin En Etkili 50 İş İnsanı, sadece Türkiye iş dünyasına değil, aldıkları kararlar ve eylemleri nedeniyle dünya ticaretine de yön veriyorlar” ifadelerine yer verildi.

 

Ankette liderlerin liderlik gücü, itibarları, iş dünyasına yön verme vizyonları ve yaratılan istihdam gibi kriterlerin ele alındığına vurgu yapılan açıklamada, devamla şu bilgi paylaşılıyor:

 



“Beş kuşaktır tekstilde faaliyet gösteren SANKO Holding’in Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, geçtiğimiz yıl görevini kardeşi Zeki Konukoğlu’na devretti. İş dünyasında saygınlığını sürdüren, mesaisinin tamamını SANKO Üniversitesi’ne ayıran Konukoğlu için, ‘Paranın değiştiremediği adam’ deniliyor.”

 

ADBDULKADİR KONUKOĞLU

 

Abdulkadir Konukoğlu, Anadolu sanayileşmesinin önderlerinden Sani Konukoğlu’nun ilk çocuğu olarak 1948 yılında dünyaya geldi.

 

Küçük yaşlardan itibaren çalışmaya büyük ilgi duyan Abdulkadir Konukoğlu, 1963 yılında iş hayatına atıldı, çıraklıktan başlayıp, işletmenin her kademesinde görev yaptı.

 

Askerlik görevinin ardından 1970 yılında İşletme Müdürlüğü, 1972 yılında Genel Müdür Yardımcılığına getirilen Konukoğlu, 1974 yılında ise Genel Müdürlük görevini üstlendi.

 

Babası Sani Konukoğlu’nun vefatı sonrasında 1994 yılında Sanko Grubu şirketleri başkanlığına getirilen ve babasının, İşin Hilesi Dürüstlüktür sözünü iş hayatının temel felsefesi yapan Abdulkadir Konukoğlu, vizyoner, yenilikçi ve paylaşımcı yönetim anlayışıyla Sanko’yu Türkiye’de sanayileşmenin sembolü haline getirdi.

 

Abdulkadir Konukoğlu yönetiminde gelişimini sürdüren Sanko Grubu, 1996 yılında Sanko Holding çatısı altında yapılandırıldı.

 

Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri doğru analiz eden Konukoğlu, stratejik öngörüleri ile Sanko’yu  tekstilin yanı sıra, geleceği olan diğer sektörlere yönlendirdi.

 

Günümüzde tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makinaları, bilişim, AVM, finans, eğitim, sağlık ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Sanko, Türkiye’nin dört yanında bulunan işletmelerinde yaklaşık 14.000 kişiyi istihdam eden ve küresel iş ilişkileri bulunan bir kuruluş haline geldi.

 

Yatırımlarında insan odaklı kararlar veren ve büyük bağlılık duyduğu Türkiye’nin çıkarlarını her türlü ticari beklentinin önüne koyan Abdulkadir Konukoğlu, sosyal sorumluluk misyonunu da hiçbir zaman ihmal etmedi.

 

İş hayatında her zaman girişimci ve katılımcı anlayış sergileyen Konukoğlu, pek çok mesleki örgütü ve sivil toplum kuruluşunda önemli görevler üstlendi.

 

Başarılı iş hayatının yanı sıra, değişik dönemlerde;

Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı,

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tekstil Danışma Kurulu Başkanlığı,

Gaziantep Tekstil Sanayi İşverenleri Derneği Başkanlığı,

Gaziantep Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi Başkanlığı,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Serbest Bölgeler Kurulu Kurucu Başkanlığı,

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanlığı,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeliği,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Konseyi Üyeliği,

TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği ve

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Abdulkadir Konukoğlu, halen

 

Gaziantep Sanayi Odası Onursal Başkanlığı,

Pamuklu Tekstil Sanayicileri Birliği Başkanlığı,

DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanlığı ve

Sanko Holding Onursal Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

 

Üniversite ve meslek kuruluşları başta olmak üzere çeşitli kurumlarca düzenlenen etkinliklerde, yarım asırlık iş hayatındaki birikimini toplumla paylaşan Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’nin ekonomik sorunlarına yönelik çözüm önerileri ve analizleriyle, iş dünyasında önemli bir referans kaynağı haline geldi.

 

Paylaşmak Mutluluktur anlayışı ile hareket eden ve Rüzgar Durmuşsa Küreklere Asılın sözü ile çalışma azmi ve mücadeleci yönünü ortaya koyan Konukoğlu, şimdiye kadar;

 

2 kez Milli Prodüktivite Merkezi’nce olmak üzere, ülkemizin önde gelen yayın kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler tarafından;

 

Yılın En İyi İşadamı,

Yılın En İyi İşletmecisi,

Yılın Girişimcisi,

Yılın Altın Adamı,

Yılın En Başarılı İşadamı,

Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı,

Yılın Sanayicisi ve

Beş kez Anadolu’nun En Etkili İş İnsanı ödüllerine layık görüldü,

 

Yaptırdığı okullar ve sağladığı burslar nedeni ile

Eğitime Hayat Verenler Onur Listesi’ne alındı.

 

Halkın refahı, eğitimi, mutluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunduğundan dolayı;

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nca Üstün Hizmet Ödülü,

Gaziantep Üniversitesi’nce Fahri Doktora Unvanı ve Toplumsal Duyarlılık Ödülü, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce de Vakıf İnsan Ödülü verilen Abdulkadir Konukoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

  

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol