banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ
 Başkan Fisun Zabun mesajında şu satırlara yer verdi.

8 Mart 1857’de New York’ta yer alan bir dokuma fabrikasında çalışan 40 bin işçi, 16 saatlik işgününün 10 saate indirilmesi ve ücretlerde artış yapılması talebiyle greve başlamıştı. Kadın işçilerin örgütlediği bu grev o güne kadar yapılmış en büyük kadın eylemlerinden biriydi.

Kadınların örgütlediği eylemi durdurmak isteyen polis, kadın işçilere saldırmış, fabrikanın patronlarının da desteğiyle binlerce işçi fabrikaya kilitlenmişti. Bu sırada çıkan yangında içeride kilitli kalan işçilerden 129'u yanarak yaşamını yitirmişti. Bu mücadeleyi canı pahasına yapan hayatını kaybedenleri Rahmetle anıyoruz.

Bu gerçeğin  bilinmesine rağmen, sorun ortadayken  hala günümüzde Kadın haklarının konuşulması ise Kendini lider zanneden ama bu konuyu çözmemekte ısrar eden yetkililerdir.

1857 de New yorkta çalışan, mücadele eden kadınlar var iken bizim Ülkede kadınlar Cariye olarak kullanılıyordu Ta ki CUMHURİYETİN Kuruluşundan sonra kadına bakış değişmiştir 1930 yılından sonra çıkartılan yasalarla kadına seçme ve seçilme hakkı verilirken  5 Aralık 1934 yılında ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Devrimleriyle gelen Kadına Milletvekili Seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle bir çok Avrupa Ülkesininde önünde yer almıştır. Ama ne yazıktır’ki  85 yıldır istenen ilerleme bir türlü sağlanamadığı gibi Son 17 yıldır tam bir geri dönüş sistemine geçilmiş Kadının Kahkası, kadının hamile sokağa çıkması, kadının pembe otobüslerde teşhiri gibi saçma sapan baskılarla bir obje haline getirilmeye çalışılarak, Kadın dayak ve cinayetlerinin artmasına fırsat verilmiştir.

Ülke seçmenini  % 50 si kadın olmasına rağmen Ülke idaresinde kadına  yer vermemekte Israr edilmektedir. Kadını her yerde ayrıştıran zihniyeti kınıyoruz ve bir an önce Kadın Haklarıyla ilgili kapsamlı bir kanun çıkartılmasını bekliyoruz.

Peygamber efendimizin CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR.

Hadisini  insanların anlaması ve Tüm kadınlara Gereken değerleri vermesini  diliyorum.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol