Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

6 AY İÇİNDE BÖLGENİN EN İYİ HASTANESİ OLACAĞIZ!
 Tıp Fakültelerinin Sağlık Bakanlığınca sıkı denetlenmesine, incelenmesine rağmen, Devlet Hastanelerinin bu incelemedene muaf tutulduğunun altını çizdi, “Bakanlık Devlet Hastanelerini önemli ölçüde destekliyor iken, Tıp Fakülteleri bu ilgiden, bu destekten mahrum” dedi.

Hastane ve kendisi hakkındaki iddialara karşın da, “Bizim, hastanemizin Sağlık-Sen ile hiçbir sorunu yok. Sadece, basın açıklamasında iddia edildiği üzere, taciz Mobbing iddialarını ispat etmelerini bekliyorum, istiyorum. Etmezlerse zan altında kalacaklar. İnsanların gururu, şahsiyeti ayaklar altına alınamaz. Net söylesinler, isim versinler, biz gereğini yaparız. Ama açıklamalarla kimsenin gururu ile de oynamasınlar” diye konuştu.

Halen en çok üyeye sahip sendika Sağlık-Sen. 3880 civarında üyeye sahip ve yetkili bir sendika. Başhekim Dilber’in dediğine bakılırsa, 10-11 üye daha kaybederlerse, yetkili sendika temsilcilikleri düşürülüyor.

“Peki, iddialara ne diyorsun!” şeklindeki sorumuz karşısında, öncelikle kendisini en çok rahatsız ettiğine inandığımız MR cihazından başladı.


2 YENİ MR CİHAZI KURULUYOR!

Sözü edilen MR’ın ihalesi geçen yılın Kasım ayında yapılmıştı. Firmanın Hastane yönetimi ile olan anlaşmasına göre,  bedeli 2,5 milyonu geçmeyecekti. Lakin dolardaki yükseliş, ihale komisyonunu sıkıntıya soktu ve ihale bu yüzden iptal edildi. Ancak bu ayın sonuna doğru RM hizmeti satın alması yapılacak ve 1-2 ay içinde kurulacak. Satın alınan MR cihazı ise Türkiye’nin en yeni, en iyisi olacak ki, 4-6 ay içinde de kurulacak böylece 2 adet MR cihazımız hizmet verecek.

Dilber’e isnat edilen bir başka iddia ise, tomografinin eski oluşu. O da bu meseleye ilişkin şunları söyledi; “Doğrudur, eskiydi. Ancak çok kısa süre içinde 2 yeni tomografi cihazımız geliyor. Biri Acil’e, diğeri ise Radyoloji servisine kurulacak. Bunun yanında 2 ay içinde tüp bebek ünitemiz faaliyete geçecek, ayrıca da yeni 30 adet yoğun bakım yatağı açılıyor. Kısa sürede hizmete girmiş olacak”


AÇILMAYAN KATLAR NE OLACAK?

Malum olduğu üzere, hizmet vermeye başladığı günden beri, hastanede açılmayan katların olduğu biliniyor. Dilber ise meseleye açıklık getiriyor; “4 ve 5. katlar en kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. 1-2 ay içinde full kapasiteye ulaşacak.  Mefruşatları döşeniyor. Ve önceleri 9 ameliyathanemiz vardı. Bu sayı 10 yeni ameliyathane ile 19’a çıkacak.

Sevindirici bir başka husus, hayırsever işadamlarımızın katkıları artıyor. Hanefi Öksüz, Mustafa Narlı, Mustafa Balduk, Şakir Büyükerzurumlu, Ahmet Duran Balsuyu ve çok sayıda hayırseverlerimizin yardımları, bağış ve katkıları artıyor ki bu da bizi sevindiriyor. Bu yılın sonuna doğru 28 milyon liralık ihale tamamlanacak. Çalışmalar devam ediyor. Ve 6 ay içinde bölgenin en iyi hastanesi haline gelecek”


MAHİR ÜNAL BEY’E TEŞEKKÜR!

Başhekim Dilber, kurulduğu günden beri desteğini esirgemeyen AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal’a teşekkür ederken, en çok eleştiriye maruz kaldığı döner sermaye dağılımına geliyor sıra.

İşte Dilber’in söyledikleri; “Döner sermaye dağılımındaki adaletsizlikten söz ediliyor. Bir kere, usul ve esasları var döner sermaye dağıtmanın. Bunu da döner sermaye yürütme kurulu başkanı belirler. Ki başkan da rektör yardımcısından oluşur. Ha, bizimi de tavsiye niteliğindeki kararlarımız olabilir. Verilmiyor deniliyor. biz kâr etmeye daha yeni başladık. Olmayan bir parayı nasıl dağıtırsınız. Bugüne kadar personelin lehine olması yönünde, ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık”


AYIRIMI DEVLET BİZZAT KENDİ ELİYLE YAPIYOR!

Bu iddiasını açmasını istedik Başhekim Dilber’den. Ki son açıklaması buydu, şunları söyledi; “Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerini önemli ölçüde destekliyor. Hesapları, defterleri bile incelenmiyor iken, oysa tıp fakülteleri yoğun inceleme altında. Bir gerçek daha, ödenekleri de her geçen gün azalıyor, kısıtlanıyor. Yine döner sermayeye geleceğim; devlet hastanelerinde çalışanlara ödenen döner sermaye yüksek. Hal böyle olunca, hiçbir personel de tıp fakültesine gelmek istemiyor. Ayırımı devlet bizzat kendi eliyle yapıyor ki bu da bizi üzüyor”

Başhekim Dilber, çocuk nöroloji uzmanı. O kadar işi içinde hastalarıyla da ilgileniyor. Söylediğine göre komşu illerden Osmaniye, Hatay, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten hastaları geliyor. Açıklamalarına noktayı koyuyor;  “Bu bölgede en iyi biziz!” 


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol