Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

5 NİSAN MADALYA GÜNÜ KUTLU OLSUN!
 Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un anıta çelenklerini sunmasıyla başladı. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Türk bayrağını üç kez öpüp başına koyduktan sonra, kırmızı şeritli İstiklal Madalyasını bayrağa iliştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından törende konuşan Başkan Fatih Mehmet Erkoç, 5 Nisan'ın şehrimiz için bir bayram niteliği taşıdığını belirterek, bu günü yaşamaktan mutluluk ve gurur duyduğunu ifade ederken, "Bu madalya yokluklar içerisinde aziz canlarını ortaya koyarak bağımsızlık ateşini yakan şehitlerimiz ve gazilerimizin hatıralarına TBMM’imizin bir armağanıdır. O kahramanları bu vesileyle rahmet minnet ve şükranla anıyorum" dedi.


MUHTEŞEM BİR DİRENİŞ DESTANI YAZDILAR

Erkoç, İstiklal madalyasının önemini kavramak için o günleri hatırlamakta yarar bulunduğunu kaydetti ve şunları söyledi; "Kahramanmaraş halkı ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan unutulmaz bir halktır. Yıllar önce Sütçü İmam, Aslan Bey, Rıdvan Hoca, senem Ayşe gibi kahramanların bize yaşattığı O büyük direniş destanı bir ulusun kurtuluşunun da ilham kaynağı olmuştur. Bu yüzden şehrimizin ülkenin tarih yolculuğunda önemli bir yeri vardır. O özgürlük sevdalısı Kahramanmaraşlıların başlattığı büyük yürüyüş azim ve kararlılıkla halen devam etmektedir. Yaşadığımız o günleri asla unutmamalıyız. Bizi biz yapan, bu ülkeyi güçlü yapan şey de bu fedakarlıktır."


SANAYİ VE İMALATTA MARAŞ ÖNDE

İstiklal mücadelesinde ön saflarda yer alan Maraşlıların bu günde istikbal mücadelesinde en önde bulunduğunun altını çizen Erkoç, "Bu güzel şehir tarihin içinde altın gibi parlayan kahramanlığının yanı sıra Kendi ayakları üzerinde duran şehir olduğu için de gurur duyulacak bir yerdir. Kahramanmaraş bu gün en gelişmiş illerden biri durumuna gelmiştir. Sanayi de imalatta Kahramanmaraş Türkiye'nin sanayi illerinden biri olmuştur. Burada üretim vardır, çalışkanlık vardır, emek vardır, birlik ve beraberlik vardır. Refah ve mutluluk vardır. Modern fabrikaları ve organize sanayi bölgeleri ile şehrimiz adeta yeniden bir milli mücadele vermektedir. Kentimiz  Türkiye'ye güç veriyor, moral veriyor, azim veriyor" diyerek sözlerine nokta koydu..

Programa, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu, törene çok sayıda bürokrat, öğretmen ve öğrenci katıldı. 


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol