Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

2’İNCİ PERAKENDE TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI
 Konukoğlu, yerli ürünlerin tercih edilmesinin, kaynakların yurt içerisinde kalmasını sağlayacağını belirterek, “Türkiye’nin firmaları tercih edilmeli. Ancak Türkiye’nin firmaları da kalite, teknoloji, tasarımı, teknolojisi ve fiyatı ile yabancı firmaların ürünlerinden geri kalmamalı” dedi.

 

Ticaretin kurallarının artık yüzde 100 müşteri odaklı hale geldiğine vurgu yapan Konukoğlu, “İşi üreticiye müşteri öğretir. Ürettiğinizi satamazsanız, ürününüzdeki hata ve eksiği görme şansınız yoktur” ifadelerine yer verdi.

 

GÖREVİ ÖLÜMLE DEVRETMEYİN

 

Şirketin başında olanların görevi ölümle devretmemesi gerektiğine dikkat çeken Konukoğlu, “Sizden sonra bayrağı taşıyacak olana ölmeden, iş yapamaz duruma gelmeden görevi devredin. Öldükten sonra şirkete de sizden sonra bayrağı devralana da yararınız olmaz” diye konuştu.

 

Kendisinin 2014 yılı başında, 2000 yılı öncesi deklare ettiği üzere 65 yaşında görevi kardeşi Zeki Konukoğlu’na devrettiğini anımsatan Konukoğlu, şöyle devam etti:

 

“Şirketimize ve ailemize şimdi daha farklı biçimde yararlı olduğumu görüyorum. Uzun süre aynı işi yapmanın getirdiği işletme körlüğünden dolayı göremediklerimi görüyor, yönetimi uyarıyorum. Ayrıca, zirvede değişim olunca yönetimdekiler birer kademe yükseliyor, şirkete yeni bir dinamizm geliyor.”

 

ÖNERİLER

 

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Konukoğlu, kriz dönemlerinde riski azaltmak için olanaklar elveriyorsa hiçbir zaman tek sektörde kalınmamasını, yapılan işe en yakın sektörde de yatırım yapılmasını istedi.

 

İşverenlerin personelle ilişkisinin “baba-evlat ilişkisi samimiyeti ve sıcaklığı” içerisinde olması gerektiğine işaret eden Konukoğlu, işverenleri çocuklarını eğitimlerini tamamladıktan sonra doğrudan işletmede görevlendirmek yerine, çalışma koşullarını tanımaları amacıyla başka işyerinde çalıştırmalarının gerekliliğinin altını çizdi.

 

Akıllı telefonların hayatı kolaylaştırdığı savunulan uygulamalarına rağmen bireyler arası iletişimin güçlenmesini sağlayan göz teması, beden dili ve benzeri insani değerlerden yoksun olduğunun altını çizen Konukoğlu, katılımcılara, “İşlevini kaybetmemiş ve beklenileni karşılayan telefon ve otomobillerinizi, sırf yeni teknoloji ile üretileni piyasaya sürüldü diye almayın” diye uyardı.

 

Konuşmaların sonunda, konferansın organizasyonunu üstlenen Dinamik Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztoprak, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.      

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol