banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

2. KERMES 12 MAYIS’TA…
Sosyal içerikli olduğu kadar, en çok da öğrenim gören öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ve Megapark Hastanesi karşısında açılan ve 10 gün süren Kermes sona ererken, Kahramanmaraş’ın en büyük kermesi olan Hamidiye Yurtları Kermesi, katılımcıların beğeni ve ilgisini çekmeyi başardı.

Bu yıl 10. düzenlenen ve geleneksel hale gelen Hamidiye Yurtları Kermesinin açılışında konuşan Başkan Mehmet Karaköse, kentin büyüdüğünü, bununla birlikte Hamidiye Kermeslerinin de büyüdüğüne dikkat çekerek, “Biz de bu yıl ilk kez olmak üzere iki kermes düzenledik. İlkini açtık ve büyük ilgi gördü.” dedi.

Kermes ile ilgili bilgi veren Hamidiye Yurtları Başkanı Mehmet Karaköse, dünyada en kıymetli varlıkların insan, hayırların da en güzelinin, makbulünün insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Karaköse, “Yurtlarımızda öğrencilerimiz var. İstiyoruz ki öğrencilerimiz dinine, diyanetine, bayrağına, vatanına bağlı öğrenciler olsun. Çabamız bunun için. Bu öğrencilerimize faydalı olmak için bu kermesleri düzenliyoruz. Buradan elde edilen geliri de öğrencilerimizin ihtiyacı için karşılayacağız. Öğrencilerimiz yararına gerçekleştirdiğimiz bu kermeslerde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İKİNCİ KERMES 12 MAYIS’TA

Kermes için üç katlı binayı bila bedel kendilerine verdiği için bina sahibi Nevres Ongun’a da teşekkür eden Karaköse, slogan olarak seçtikleri cümleyi söyledi, ‘Gelin,  görün ve alın!’ diye konuştu.

Giyimden zücaciyeye, plastik ürünlerden yöresel yemeklere, kitaplardan pasata çeşitlerine kadar zengin olan Kermesin ikincisinin de 12 mayıs günü başlayıp, yine 10 gün süreceğini kaydeden Karaköse, Hamidiye Yurtlarına ait bugün itibariyle 50 yurt bulunduğunu, yurtlarda 3.500 öğrencinin (lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan) bulunduğunun altını çizerek, halen inşaatı devam eden 18 yurt binasının daha bulunduğunu ve tamamlandığında yurt sayısının 68’e çıkacağına işaret etti.

Hamidiye Yurtlarının ikincisi 12 Mayıs’ta, Müze karşısındaki Arıkan Oteli arkasında gerçekleşecek ve yine 10 gün sürecek.


Anahtar Kelimeler:
2. KERMES 12 MAYIS’TA…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol