Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

112 HİZMET KALİTE STANDARLARI EĞİTİMİ
 Necip Fazıl Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Doktorlarından Uzm. Dr. Evrim GÜLDEREN tarafından Sinevizyon eşliğinde verilen itimde; sağlıkçalışanları için el hijyenin, sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesinde en önemli araç olduğu,bunun yanında,delici -kesici alet yaralanmaları ve alınması gereken önlemler konusunda da bilgi verdi.


E
ğitim soru cevap şeklinde sona erdi.

Düzenlenen eğitim semineriyle ilgili konuşan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet İlker ÇİTİL, Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Sistemleri gereğince verilen bu eğitimlerde vakaya yaklaşım, el hijyeni, çalışan güvenliği, kullanılan araç ve gereçlerin periyodik bakım ve temizliği gibi konularda düzenli bir şekilde eğitim veriliyor. Stresle başa çıkma, olay yeri gerginliğine kapılmadan acil vakaya müdahale için gerekli aktif yaklaşımı sergilemeleri konularında da eğitim veriliyor. Bu eğitimlerde mesleki zorlukların ve insan psikolojisine de vurgular yapılarak acil vakalara en etkin bir şekilde müdahale etmenin yolları anlatılıyor.

112 çalışanlarına iki günden beridir verilen eğitimde de vakaya çıkan arkadaşlarımızın hijyenle ilgili ve delici -kesici  alet yaralanmalarında alınması   gereken tedbirler konusunda, sağlık personelimizi sürekli zinde tutmak ve görev bilinci içerisinde hizmet ifa etmelerini sağlamak hedefleniyor” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol