banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

 100 YILDIR SÖNMEYEN ATEŞ KAHRAMANMARAŞ’TA DA YANIYOR

Tarihimizin gurur sayfalarından olan Çanakkale Savaşları 100.yılında, Kahramanmaraş’ta, ebru ve üç boyutlu maket sergisiyle canlanacak. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), LALEDER, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle; Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle açılacak sergi, Çanakkale’de 1915 yılında yakılan ve 100 yıldır hiç sönmeyen ateşi Kahramanmaraş’a da taşıyacak.

1915 Çanakkale ruhu

Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 16 Mart Pazartesi günü geniş katılımlı bir törenle açılacak olan sergi hakkında bilgi veren Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALEDER) Genel Sekreteri  Bilge Pamuk,  1915 Çanakkale ruhunun, Kahramanmaraş’ta canlandırılacağını söyledi.

Pamuk, “Kahramanmaraş’ta Canlanan Tarih” adıyla açılacak serginin aslında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2013 Gençlik Yılı kapsamındaki projelerinden Kahramanmaraş Genç Çizgi Akademi Merkezi’nin bir etkinliği olduğunu kaydetti.

Bakanlık ve KSÜ destekliyor

 Aynı zamanda Akademi Merkezi’nin Projeler Organizasyon Koordinatörü de olan Bilge Pamuk, “ Sergimizde KSÜ ve bakanlık tarafından desteklenen Genç Çizgi Akademi Merkezi’nde eğitim gören 14-29 yaş arası öğrencilerin eserleri yer alacak. Bu sergide ebru eserlerinin yanı sıra Çanakkale Savaşları’nın ruhunu yansıtan ve oradaki şehitlik, cephe, siperler, Gelibolu Yarımadası, savaş gibi unsurları yansıtan üç boyutlu maketler sergilenecek.  Bu sergiyi, 680 proje katılımcısı bulunan Akademi Merkezimizin en anlamlı çalışmalarından birisi olarak görüyoruz” dedi.

Büyük ilgi görmesi beklenen sergi, 21 Mart gününe kadar Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde gezilebilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol