Yani kısa adıyla GİK oluyor.

Aslen Elbistanlı, bu şehrin topraklarından olan hemşehrimiz sayın Günay Kodaz, siyasetini Ankara’da sürdürüyor. Kendisi avukat.

İYİ parti kurulduğundan beri de bu partinin etkin üyesi. Her platformda partisinin ilkelerini savunuyor, lideri Meral Akşener’i destekliyor, partisinin bir adım ileri gitmesi için çaba sarf ediyor.

Öyle ki, merkezin ve memleketinin oy vermemesine rağmen, partinin GİK üyeliğine seçilmesine ne kadar sevindi ne kadar üzüldü bilemem de, kendi memleketinden, özellikle doğup büyüdüğü topraklardan ve siyasetini sürdürdüğü Kahramanmaraş merkezden oy gelmemesi, siyasi dille yazacak olursam çizik yemesi ağrına gitti.

Günay Kodaz kardeşimiz, partinin kurucular kurulu üyeleri arasında. Cengaver ruhlu, partisi için, dava için heyecan duyan bir kardeşimiz.

Aktif, maşallahı var, hareketli, çıtayı yükseltme adına olağanüstü gayret içinde. Buna rağmen, her nedense memleketinden oy çıkmaması (Özellikle Kahramanmaraş merkez ve Elbistan) biraz düşündürücü geliyor insana.

*

Buna rağmen…

50 asil 25 yedek Genel İdare Kurulu Üyeliği için toplam 184 aday yarışmış. Üst Kurul Delege katılımı çok yüksek olurken, doğrusunu söylemek gerekirse, GİK üyeliğine seçilmesi, arkadaşım, kardeşim ve sevdiğim, delikanlı duruşu ile takdir ettiğim sevgili Kodaz, hakaret olarak kabul etmesem de, merkezin ve memleketinin desteklememesi karşısında duygularını dile getirirken üzüntülüydü, bir anlam veremiyordu.

Kahramanmaraş’ın 16 üst kurul delegesi mevcut olup 4 kişi aday olacağını duyurmuştu.

Genel Merkez anahtar listesinde yer alamayınca 1 aday başvuru yapmadı ve 3 aday ile yarıştı. İller bazında bakıldığında üst kurul delegesine oranlandığında en çok aday çıkaran iller arasında yer aldı.

*

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi olan hemşehrimiz Av. Günay Kodaz, ise Türkiye genelinde yapılan yarışta ciddi sayıda delegenin teveccühü ile Genel Merkezin 100 kişilik anahtar listesinde Kahramanmaraş’ın çok sayıda adayının olması nedeni ile yer almamasına ve Kahramanmaraş İYİ Parti İl Başkanlığının çok sayıda adayı olması nedeni ile Kodaz’a tam destek verememesine ve üst kurul delegesinin başka illere göre düşük sayı da olmasına rağmen, anahtar listeyi delerek 75 kişilik Genel İdare Kuruluna giren tek Kahramanmaraşlı olmayı başardı.

Ben de alkışladım.

‘Helal olsun!’ dedim.

*

Dedim, çünkü bu partiye emeği vardı, sahadan, diğer adıyla mutfaktan geliyordu. Yolların tozunu, yağmurunu, karını yemiş, bana mısın dememişti. İşini gücünü bırakmış, partisinin kuruluş amacından çıkmadan, İYİ Partiyi iktidara taşımanın heva ve hevesi ile yürümüş, koşmuştu.

Sürekli azimli, sürekli kararlı duruş sergiledi. Topuklu lider diyebileceğimiz tiptendi. Konuşmaları etkileyici, duruşu güven verici sayın Kodaz, sosyal medya hesaplarından “İYİ Partimizin Genel İdare Kurulu Yedek Üyeliğine seçilmiş bulunmaktayım. Seçilmem için oyları ve çalışmaları ile destek veren her bir delege arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Bir çoğunuz ile yeni tanıştık. Bana güveniniz içinde sağ olunuz. Dostluğumuz daim olsun inşallah” mesajı ile duyurduğunda, kendisini tanıyan bizlerdeki memnuniyet ciddi boyutlardaydı.

*

Av. Günay Kodaz, Ankara’dan Hakkari’ye kadar olan bir çok ilde İYİ Parti Genel Merkez Kurucular Kurulu Kadın Üyesi olup, kendi ilinde siyaset yapan aynı zamanda Genel İdare Kuruluna seçilen tek kadın olma ünvanını da taşıyor.

Bir gerçeğin altını çizmek gerekiyor, Kahramanmaraş ve Elbistan’a rağmen Kahramanmaraş’a komşu iller başta olmak üzere Türkiye Genelinde her ilden oy alarak seçiliyor. Başarıya bakın, desteğe bakın!

Düşünün, merkezden destek gelmiyor, memleketinden katkı sağlayana yok ama Kodaz, Türkiye genelinde her vilayetten oy almayı başarıyor.

Ee, kadınlar da artık ticarette, siyasette. ‘kadının adı yok!’ derlerdi de varmış. Örnek Kodaz. Her kadın da başarı hikâyesi yazamıyor. İçimizden biri, başarı hikayesi yazan kardeşimiz sayın Günay Kodaz’ı tebrike diyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol