Belki şimdiye kadar çok kişinin aklından geçmedi değil. Kimisi ucube dedi, kimisi kentin göbeğinde kara leke diye yorumladı, kimileri de dünyanın en iğrenç yapısı adını verdi.

Özellikle dışarıdan gelen misafirler, yerli turistler de buna dâhil, gördüklerine inanamadılar. Sanki hayalet görmüş gibi bir acayip baktılar. Dudak büktüler, hayret ettiler. Dönüp dönüp baktılar. Muhtemelen gittikleri yerlerde bu ucube, bu anlamsız, bu dünyanın en tuhaf binasını anlatmışlardır eşlerine, dostlarına.

Bu kentin evlatları dâhil, yerli ve yabancılar şehrimize dondurma yemeye geldiklerinde, (çünkü başka türlü geldikleri yok, kalmıyorlar, geçerken uğradık der gibi, dondurma yeyip gidiyorlar. Onları bu şehirde tutamıyoruz nedense!) şapkaları önüne düşecek şekilde kafalarını yukarı kaldırdıklarında, yüzlerindeki ifade, bakış değişiyor, mimikler yüzüne yansıyor, belli ki içlerinden pek de iyi şeyler geçirmiyorlar.

*

Her şeyi bilen, çokbilmiş Google baba’ya sorarsanız, 1994 yılında yapımı tamamlanıp, işyeri olarak hizmet veren, sarı-mavi ve kırmızı renklerle boyalı, üstelik de şehrin her tarafından rahatlıkla görünebilen, daha sonra bazı kurumları bünyesinde barındıran bizim özel idare binasını kısaca şöyle tarife eder, özetler yani; “Dünyanın en saçma binası”

Yazın da bakın! Bakın karşınıza bu tarif çıkacak.

Eh, bu şan, bu şeref, bu onur da bize yeter Allah için!  Kimine göre 12, kimilerine göre 14 katlı olan, bu dünyanın en saçma binası için yıkım emri çıktı.

Aslına bakılırsa bu binaya tepkiler hiç dinmedi, eksilmedi. Kullanışsız olduğu yazıldı, Mimarlar Odası her defasında yıkılmasından yana tavır edindi, binanın asıl gövdesinin altında boş ve değerlendirilebilecek bir alan olduğu ifade edilmiş olsa da, çoğu temennide, lafta kaldı.

*

Bu kez ciddi galiba! Neden derseniz, geçtiğimiz hafta içinde şehrimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın Murat Kurum, Yaşar Pastanesine giderken bu ucube, tuhaf, saçma-sapan binayı görür ve ‘yıkın!’ talimatını verir.

Talimatını verir de… Emir demiri keser. Sayın bakan yıkın dediyse, yıkılacak, çaresi yok, mecbur.

O iş biraz karışık! Anam bana gız dii ama umudum ız misali…

Yazının devamı pazartesiye…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol