banner1451
banner1461
 Biz milletvekillerimizin (muhalefet partileri hariç) soru önergeleri vermelerine pek alışık değiliz. Geçmişte, Elbistanlı sayın Avni Doğan vermişti, yanlış hatırlamıyorsam, sol tandanslı bir gazetenin, Ankara’da Çankaya belediyesine girip girmemesi konusunda önerge vermiş, ilave olarak Dt.Sıtkı Güvenç dostumuz meclise soru önergesi verenler kervanına katılmış.

Ne için verdiler, hangi sonucu aldılar, o da belli değil. Ancak MHP Milletvekili sayın Mesut Dedeoğlu’nu ayrı tutuyorum. Onun mecliste verdiği önergeleri kitaplaştırdığını da bilenlerden olduğumuz için, helal olsun diyoruz.

*

Mesele o değil. Mesele yılan hikâyesine dönen Kahramanmaraş-Göksun yolu. Kahraman KENT Gazetesi (Haber Selçuk Kılınç) bir büyük başarıya imza atmış, mükemmel bir habercilik çıkartmış ortaya, yıllardır iktidarına, muhalefetine oy veren Kahramanmaraş halkı sahipsiz deyince kızan siyasilerine, söz sahiplerine sormak gerekir. Sahi, sizin 47 yıl önce, bu yol için verilen önergeden bilginiz, haberiniz var mıydı?

Nereden olsun ki… Şimdi seçim zamanı. Şunun şurasında, erken ve baskın seçimi saymazsak, on ay sonra Türkiye genel seçimlere gidecek. Herkese koltuk derdinde iken, kim dinler yolu, kim takar senin soru önergeni.

47 yıl önce soru önergesini kim vermiş peki… Bugün milletvekilimiz sayın Sevde Beyazıt Kaçar’ın akrabası, aile büyüğü dönemin milletvekili Kemali Bayazıt. Bu önemli ve milliyetçi merhum vekil, zamanın Bayındırlık Bakanı Etem Erdinç’in cevaplaması istemiyle, Maraş-Pınarbaşı (Kayseri) yolunun ve Maraş-Andırın yolunun ne zaman asfaltlanıp, yapılacağına ilişkin soru önergesi vermiş, dönemin Bakanı Erdinç de cevaplamış; Maraş-Pınarbaşı yolunun 5 yıllık etüt çalışmalarına dâhil olduğunu, 1968 yılından başlayıp, 1971 yılında tamamlanmasının düşünüldüğünü belirtmiş. Maraş-Andırın yolu ile ilgili de Karayolları Genel Müdürlüğünce onarım çalışmalarının yapılmakta olduğunu, bütçenin imkânları ölçüsünde de ileriki yıllarda çalışmalara devam edileceğini söylemiş.

*

Aradan seneler geçmiş, sallamasyon, atmasyon, sansasyon hız kesmemiş. Hep aynı klasik cümleler yer almış, cek denmiş,  cak denmiş. Millet de koyun ya, yemiş durmuş!

Şimdi aynı senaryo, aynı sallamasyon devam ediyor. Ben biterim, sene bitersin, bu yol biterse, şunun şurasında birkaç senelik ömrüm kaldı, öbür tarafa mesaj çeker, müjde verirsiniz işallah, maşallah!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol