Baştan yazayım, Başkan Sayın Hanefi Mahçiçek anlatılmaz, ancak yaşanır. Herhalde hakkında en çok olumlu yazılar yazılan başka bir belediye başkanı çıkmadı, pek de çıkacağa benzemiyor.

Çünkü O’nun derdi hizmet, O’nun niyeti insanların, kendine emanet edilen vatandaşlarının yaşamını kolaylaştırmak. Bu uğurda varını yoğunu ortaya koydu senelerdir.

*

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın adını dünyaya duyuracak projesi EXPO 2023 için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Hedefi, Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapmak ve tüm dünyaya tanıtmak. Kahramanmaraş’ı ticaret merkezi haline getirmek. Kahramanmaraş’ın tarihindeki en büyük projesi olan EXPO 23 için uluslararası ticareti geliştirmek adına ülkelerle ve onların ticari temsilcileri ile buluşuyor, imzalar atıyor, bir anlamda şehrin tanıtım elçisi rolünü harika devreye sokarken, son olarak Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) EXPO konferansına canlı bağlantı ile katılarak son durumla ilgili gelişmeleri paylaştı.

*

1999 yılında Kahramanmaraş Belediye Başkanı olduğunda, bu şehirde doğalgaz yoktu. Bu şehrin büyükşehir kapsamına alınması için elinden geleni fazlasıyla yerine getirmişti vakti zamanında, ama olmamıştı.

Şimdi çok sevdiği halkını EXPO ile buluşturmak için, pandemi sebebiyle sanal ortamda gerçekleştirilen Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) konferansına, EXPO düzenleyen tüm ülke ve şehirler katıldı. Belki 40-50’li yaşlarda değil ama çok gence taş çıkartacak dinamizmde. Gençlere taş çıkartır derler aya, Başkan sayın Mahçiçek de öyle.

*

Bu şehir için, bu kadim şehrin insanları için bir eser, bir miras bırakma düşüncesiyle, katılımcıların son 6 aydaki ilerleme raporunu sundukları konferansta, EXPO 2023 Kahramanmaraş’taki gelişmeler AIPH delegelerine detaylı bir şekilde anlatmıştı geçen günlerde.

O nedenle delegelere yaptığı konuşmada, EXPO 2023 projesinin, nasıl EXPO sonrası dönemi de kapsayan bir şehirleşme projesine dönüştüğünü anlatmış, AIPH yönetim kurulu üyeleri ve delegeleri projedeki ilerlemeleri büyük ilgi ve takdirle izlediler, Başkan Mahçiçek’i tebrik etmişlerdi.

*

Bakın, bir dönemler bu şehre stad yaptırdı. Kırmızı beyazlı takımın bakanlığını üstlendi. Başarılı sezonlar geçirdi. Ama takımı unutmadı. Amatör spora her zaman destek verdi. Şu mübarek ramazan üzeri ramazan kolilerini spor camiasına göndermesi, spora ve insana verdiği önemin belgesiydi adeta.

O’nun bu şehre borcu vardı. Dedim ya, 1999 yılında belediye başkanı olduğunda, bu şehrin susuz yazları yaşadığını çok iyi biliyordu. Bu kadim şehrin insanları yazının yüzündeki kuyu suları içiyordu ve o sular sağlıklı değildi. Bu şehrin efsane belediye başkanlarından, 3 dönem belediye başkanlığı yapan merhum Dr. Sait Emirmahmutoğlu’nun vasiyetini yerine getirmiş ve KARASU’yu bu şehrin insanlarına cazibe ile suyu içirmeyi başarmıştı.

(Çünkü merhum Emirmahmutoğlu, son nefesini verirken, ki canlı şahidiydim, ’Biz senelerdir bu insanlara .oklu su içirdik, sen içirme, sana güveniyorum, içirirsen öbür dünyada iki elim yakanda’ demişti.)

Öyle ki, seneler sonra, dönemin başbakanı, bugünün Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan bir Kahramanmaraş ziyaretinde, bu suyun mimarının sayın Hanefi Mahçiçek olduğuna vurgu yapmıştı.

*

Ona ihtiyar delikanlı dedim diye bana kızar mı bilmiyorum da, daha çok gençlere taş çıkartacak başkan O. Hem de belediyeciliğin kitabını yazan… Bazıları belediyeciliğin kitabının önsüz’ünü bile yazamazken, teknik ve sosyal belediyecilikte gösterdiği başarı onu gönüllerde bir kere daha taçlandırıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol