Doğrusunu söylemek gerekirse, cumartesiyi iple çekiyordum, daha açıkçası çekiyorlardı. Düşünün, partiye emek vermişsiniz, kurucu il başkanlığı yapmışsınız, hatalarınız olmuş, eksiklikleriniz zuhur etmiş, ya da tam tersi partinin kuruluş aşamasında elinizi taşın altına koymuş, zaman ve mesai harcamışsınız, üye kaydı için çaba göstermişsiniz, aşınızı, işinizi ihmal edip, partiyi yüceltmek, adını duyurmak için özverili çalışmışsınız.

Ama gün gelmiş, bakmışsınız ki birileri gelmiş, sizin emeklerinizi, dünyaya getirdiğiniz bebeğe sahip çıkmış, alıp götürmüş. Siyasetin kaderi, cilvesi bu. Bunlar yeni değil, eski değil, olmayacak da… Siyasetin insan hayatında var olduğu günden bu yana, bu tür atraksiyonlar, ayak oyunları, darbeler olmuştur, olagelecektir.

Ancak… Biraz da kendinizi sorgulayacaksınız. “Benim dünyaya getirdiğim, benim besleyip büyüttüğüm parti elimin altından nasıl kaydı, birileri gelip nasıl sahip çıktı?” diye siyaset muhasebesi yapacaksınız. Muhasebe sadece 2 kere 2’nin 4 etmesinden ibaret değil.

Biraz da matematik bileceksiniz.

*

Siyaset hatayı kaldırmıyor. Yanlış yolda iseniz, hareketleriniz, tavırlarınız, mesai ve kader arkadaşlarınıza bakış açınız, sizi ele verdiği gibi, hani bir söz vardır, ‘değişmezsen değiştirirler’ misali, yanlışlarınızın bedelini ödersiniz.

Ödemeye mecbursunuz. Siyasetin kitabında, kuralında vardır bu.

*

Lafı cumartesi günkü GELECEK PARTİSİ kongresine getireceğim. Kongre öncesi, Arif Gedemenli’nin aday olmayacağını açıklanması ardından, bu koltuğa talip olan, il başkanı adayı sayın Muharrem Çevik yanıma geldi, “Seni kutluyorum, önsezilerin güçlüymüş. Ben basının bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. O gün arabada söylediğinde haklı çıktın, helal olsun sana!” demiş, birileri için söylediklerimde haklılığımı tescil ve takdir etmişti.

Arif Gedemenli kardeşimiz, Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Küçük’ün ifadesi ile önümüzdeki günlerde partide etkin ve önemli bir görev alacağa benziyor. Eh, yakışır ve hak ediyor yani. Emek vermiş, büyütmüş, beslemiş ve sonra da emaneti ehil ellere teslim etmiş.

Siyasi vefa kaldıysa, ki kalmış bunu gerektirirdi.

*

Muharrem Çevik kardeşimi kutluyorum.

Konuşmasını yaparken elleri titriyor, heyecanı salona yansıyordu. Metni kâğıttan okurken dahi yakalandığı heyecan kasırgası sert eserken, kendisine naçizane tavsiyemiz, artık il başkanı, irticalen konuşma tekniğini ilerletmelidir.

Yoksa, karakter olarak, seviye olarak, sadakat olarak on numara beş yıldız. İnancım odur ki aldığı bayrağı daha yücelere taşıyacak, partiye hak ettiği katkıyı sunacak ve partisini temsil noktasında layık olan yere taşıyacaktır.

Ona kefilim, inanıyorum.

Dikkat ettiğim, gözüme çarpan bir başka mesele, partinin kurucular kurulu arasında olup da, üstelik de Maraşlı olduğu halde kongreye gelmeyen Sadullah Kavak’ın salonda olmayışı idi.  Gözler onu aradı çünkü. Hem Maraşlı olacaksın, hem Maraş’ın kongresinde olmayacaksın, çelişkiye bakar mısınız?

İçimden dedim, ‘herhalde, hizip, çekişme erken başladı?’ Ya da mantıklı, tutarlı başka izahı var mıydı, bilemiyorum!

Ne olursa olsun, kurucular kurulu arasında yer alan hemşehrimiz sayın Fatma Şerefoğlu kalkıp taa İstanbul’dan gelirken, Sadullah Kavak’ın Ankara’dan gelmemesi, (neden gelmediğini biliyorum, ama yeri değil) partililerin ve basın mensuplarının kafasında soru işaretleri bıraktı.

*

Gelelim Latif Öztürk’e…

O’nu bir kere daha alkışladım, takdir ettim. Tam teşkilatçı adam. İşin, sorumluluğunun hakkını veriyor her defasında. Salonu iyi hazırlamış. İkramlar dahil, her şey dört dörtlük. Partiye hakim. Davasına sadık ve organizasyon meselesinde bizden aldığı on puan, anasının ak sütü kadar helal olsun!

*

Kongre sırasında Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun canlı yayına bağlanarak konuşması, başarılar dilemesi doğrusu sürpriz odu desem yalan olmayacak.

Ümre arkadaşım olan sayın Davutoğlu, muhalefet parti lideri olarak ülkeye dilerim katkı sağlar. Yıkıcı değil, yapıcı tavrıyla, siyaseti bilen birisi olarak ülkeye yararlı hizmetler temin eder.

Yıkmak, kırmak, dökmek, artık çok gerilerde, eskilerde kaldı.

*

Özetleyecek olursam, ki yazı uzadı, çiçeği burnundaki İl Başkanı sayın Muharrem Çevik kardeşimi kutluyorum, başarılar diliyorum. Allah utandırmasın, mahcup etmesin, Rabbim yüzünü yere eğdirmesin!

Sevgili Latif Öztürk’e de bir kere daha aferin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol