Çok uzun ara değil, yaklaşık 2 ay önce Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz, Vali Ömer Faruk Coşkun ve Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç öncülüğünde Kipaş Holding Ana İdari Binası Konferans Salonu’nda, Kipaş Holding ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında ‘500 bin ağaç bağışı projesi’’nin protokolü imzalanmıştı.

Kipaş’ın doğaya, çevreye olan borcunu ödemek anlamındaki eylemi sözde kalmadı, eyleme geçti. Ve ilk etapta Döngel Mahallesinde, ana yol üzerinde bulunan alanda ilk fidanlar dikildi.  

Yazılı ve görsel medyada her gün, her hafta, her ay ve her yıl, ormanlık alanlara yapılan saldırıları, katliamları içimiz yanarak izlesek de, aslında yanan ciğerimiz.

Akciğerimiz yanıyor, kesiliyor senelerdir. Terör örgütleri yakıyor, kendilerine birkaç metrekarelik bağ-bahçe veya yurt edinmek isteyenler yakıyor, neredeyse 15-20 senede büyüyen o güzelim çam ağaçları yangınlarda küle dönerken, doğal yaşam ve canlılar da hayatını kaybediyor.

Yakın zamanda bunlara az şahit olmadık!

*

Şehrimizin tek holdingi olan Kipaş’ın bu kaçıncı sosyal sorumluluk projesi, sayısını unuttuk. Bugün şehrimizde sanayileşmenin çeşitlilikte öncüsü olan Kipaş’ın Fidan dikme etkinliğine; Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kipaş Tekstil Genel Müdürü Halit Gümüşer, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Doğan, İl Çevre Müdür Yrd. Hasan Topak, Çevre Yönetimi ve Denetimden Sorumlu Şube Müdürü Kemal Tanrıverdi,  Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü M. Hüseyin Akçay,12 Şubat Orman İşletme Müdürü Mustafa Kavak, Kipaş Holding ve Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarıyla basın mensupları katılırken, ‘benim de bir dikili ağacım olsun!’ düşüncesiyle aslında ilk fidanı diken ben oldum.

Göksun, Kayseri veya Ankara’ya giderken, yol üzerinde gözlerim diktiğim fidana takılacak.

Büyüdü mü diye…

*

Etkinlikle ilgili olarak açıklama yapan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Doğan oldu. “Bugün Döngel mevkiinde, bugün ki etkinlikle 3 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Âmâ bu yıl ki hedefimiz 100 bin olmasına rağmen, 132 bin fidanı toprakla buluşturduk” ifadelerini kullanırken, ilk kez tanışma ve sohbet etme imkanı bulduğum Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kipaş Tekstil Genel Müdürü sayın Halit Gümüşer ise; “Kipaş Holding olarak, sorumlu üretim, sürdürülebilir tekstil üretiminin mümkün kılınması, karbondioksit emisyonunun Dünya’da azaltılması anlamında bir sanayicilik anlayışının gelişmesini çok arzu ediyoruz. Orman Bölge Müdürlüğümüzün ve Çevre Müdürlüğümüzün bu konuda ki duyarlılığı bizi çok memnun etti. Umarım bu 5 yıl boyunca yapacağımız bu proje başarıyla sonuçlanır ve tüm sektöre iyi bir örnek ve güzel bir başlangıç olur” ifadesini kullanmıştı.

Sayın Halit Gümüşer, ev sahibi olarak nezaket timsaliydi. Beyefendi kişiliği kadar, yaklaşımları, ifadeleri, sıcak ve samimi duruşu, Kipaş ortaklarından sayın H. İbrahim Gümüşer’in en büyük oğlu sıfatı ile “Asil azmaz, bal kokmaz!”  dediklerinin, özdeyişinin örneğiydi adeta.

*

Bu projenin isim babası, bir anlamda mimarı olan Kipaş Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hanefi Öksüz, pandemiyle bağlantılı rahatsızlığı sebebiyle gelemedi. Kendisini fidan dikim alanında telefonla aradım, hem tebrik ettim, hem geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

Sesi iyiydi, neşeliydi, belli ki iyileşme süreci içindeydi. Sayın Hanefi Öksüz’ü tekrar aramızda görmek, sohbetinde bulunmak, birlikçe çay-kahve içmek dileğiyle şifalar diliyorum tekrar.

*

Son olarak yine pandemiyle alakalı olarak evinde dinlenen, sağlık durumu her geçen gün iyiye giden İskur Yönetim Kurulu Başkanı sayın Abdulkadir Kurtul’a da bir an önce iyileşmesi için dua ediyor, geçmiş olsun diyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol