Hadi gel de şu Gaziantep’i bir kere daha alkışlama, gıpta etme, imresenme, kıskanma!

22-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını Teknoloji Yarışmaları oluştururken,  Festival Milli Mücadele’nin gazi şehri Gaziantep’te, komşuda düzenlenecek.

Helal olsun demem ondan.

Ulusal televizyon kanallarında reklamlarını görüyorum, ‘vay be, helal olsun adamlara! Biz nelerle uğraşıyoruz, onlar teknolojiye tanışıyorlar.’

Düşünün… Şehre turist akacak, bu insanlar şehre sıcak para akışı sağlayacaklar.

Tekenofest 2019'da havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir 81 ilden 122 farklı ülkeden toplamda 17.373 takım başvuru yapmış, 2.000'den fazla takım, 50.000 yarışmacı finalist olmaya hak kazanmış.

*

Gaziantep'te düzenlenecek olan 23 farklı kategorideki Teknoloji Yarışmaları kapsamında geçen seneden farklı olarak; Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Tarım Teknolojileri Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması, Akıllı Ulaşım Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Helikopter Tasarım Yarışması, Jet Motor Tasarım Yarışması yer alacak iken, 4 milyon tl. üzerinde malzeme desteği yanında, dereceye girenlere 3 milyon lira üzerinde ödül verilecek.

Ya bizimkiler.

Paramız yok, borcumuz var!

Sanki Gaziantep Belediyesinin borcu yok.

*

Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedefleniyor.

Gaziantep bunu başarıyor. Birbirleriyle didişmiyorlar. Birbirlerinin kuyusunu kazmıyorlar, birbirlerinin yoluna mayın döşemiyorlar. Birbirlerini kıskanmak ne kelime, bir birine destek oluyorlar.

Biz siyasetçilerin karşısında el pençe divan durur, azar yemekten korkar, gözlerinin içine bakarken, komşuda siyasetçiler işadamalarının (Abdulkadir Konukoğlu’nun) karşısında düğme ilikliyor, esas duruşa geçiyor ve el pençe divan durarak emir bekliyorlar.

Ve…

Bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacaktır. Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 Milyon TL'nin üzerinde ödüller bekliyormuş.

Biz de mi yapsak? Saçmalama Fiskeci, bizimkiler acından ölüyorlar, delikli kuruşa kurşun sıkarlarken, akıllarına iş düşürme! Hoş düşürsen de yapabilecek yetenekte, kalitede ne adamları var, ne malzemeleri, ne paraları… Vitrin yok, vizyon yok, ufuk yok, heyecan yok!

*

Her gün televizyonda dinlediğimiz adamları getiriyor, yol, konaklama ve harçlıklarını verip gönderiyoruz, zaman kaybediyor, oyalanıyoruz. Dar kafa,  dar düşünce, dar muhakeme olunca, bir adım ileri gidemiyorsunuz.

Düşünün 3 milyonun üzerinde ödül… Neler yapılmaz bu parayla diyeceksiniz de, adamlar kendilerini teknolojiye adamışlar. Gençleri teknoloji ile buluşturacaklar. Biz kısır çekişmelerden, birbirimizin ipini çekmekten fırsat bulursak bir şeyler yapacağız da, dış mihraklar ve iç düşmanlar halimize koymuyorlar!

Televizyonlarda reklamlarını seyrettikçe, ‘Helal olsun bu yollar Gaziantep’e!’ diyor, bizimkilere de ‘yazıklar olsun!’ demekten kendimi alamıyorum!

NOT: Dün akşam eve giderken, Çamlık Mesire alanı bitişiğindeki billboardlara gözüm takıldı. Bir konuşmacı geliyormuş. Konu da şu; Online Müslümanlar…

Yahu bırakın bu işleri, bırakın! Elin adamı nelerle uğraşıyor, siz oyunda oynaştasınız!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol