banner1451
banner1461

Haydaaaaaa!

Bu da nereden çıktı demeyin, şişeden çıkmadı, piyangodan da değil, resmen ve alenen komşumuz Gaziantep Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek olan Abdurrahim Karakoç Şiirleri Okuma Yarışması, bizi bir kere daha düşünmeye götürdü.

Biberimize bile doğru düzgün sahip çıkamadık. Üstelik Ticaret ve Sanayi Odasınca tescillendiği, belgelendiği halde…

Dondurmamızla övünüyoruz haklı olarak. Ki dondurmanın başkentiyiz, adını öyle koyduk. Dondurmamız da yakında elden gitti gidecek. Zaten yapılacağı iddia edilen, ancak uluslararası kavramından çıkartılan festival de sizlere ömür! 

Tatlımızı ve fıstığımızı elden ve gözden çıkartalı çok oldu.

Cevizimize de bir sahip çıkan olur diye gözümüzü değil,  ağzımızı açtık bekliyoruz. Armut gibi…

Başka ne kaldı geriye, hah, Bertiz üzümümüz. Gün sayıyor desem Bertizli dostlarımın canı sıkılacak. O da gitti gidiyor şeklinde yorum yapsam, üzülecekler, adım gibi eminim!

Ne demiş şair;

“Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;

Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır.”

*

Bakın, Helete’mizin kaynak suyu bile komşu ilimize gitti, adamlar (pardon belediye başkanı sayın Fatma Şahin) suda indirime giderken, biz uyarlama ve ayarlama adı altında suya zam yaptık, iyi mi?

Bakın, şimdi de kültür-edebiyat ve sanat şehrimize de sahip çıkarlarsa şaşırmayın, hayret etmeyin, ‘Vay canına! Bu da mı başımıza gelecekti?’ demeyin.

Şimdi birkaç gün sonra başlayacak bir kültür sanat fuarımız var önümüzde. KAFUM’da… 10 gün sürecek. Kuşkusuz kültürel bir hizmet. Sanata ve kültür yanında edebiyatçılara-yazarlara verilen önem, değer…

Eee, merhum Abdurrahim Karakoç nereli? Ekinözü’nden. Cela’dan eski adıyla. Biz neden düzenlemedik de, bu onurlu yarışmayı başkalarına kaptırdık.

Çok mu zordu değerimize sahip çıkmak! Lafa gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz oysa!

Yazıklar olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol