banner1482

Gazetede okuyunca, ‘çok Can’lı bir yazı olmuş!’ dedim içimden. Kahramanmaraş Süttü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı yazan, Korkusuz Gazetesi Yazarı Can Ataklı olunca, bu başlık uyar diye düşündüm.

*

Çoktandır yerel basında KSÜ ve rektör sayın Niyazi Can aleyhine haberler yayınlanıyor. Habere gelen yorumlara bakınca, insanın midesi bulanıyor. (Gazeteci arkadaşlarım yanlış anlamasın, onlar görevini yapıyorlar. Nerede eksik ve yanlış giden bir hadise, kişi varsa, bunu kamuoyu ile paylaşmaları asli görevleri arasındadır.)

Benim şahsım memleketin üniversitesi böyle anılmamalı, akademik kariyeri yaralayıcı, toplumu rahatsız edici, öğrencilerin ve velilerin olduğu kadar kamuoyunun da güvenini sarsıcı işlerle uğraşmamalı, dışarıya karşı olumsuz tavır sergilememeden, sadece eğitim-öğretim kalitesi için çalışmalı, çırpınmalı diyeceğim ama yerel basında çıkanları da zapt edemiyorsun, durduramıyorsun.

Hani derler ya, ateş olmayan yerden duman çıkmaz, gazeteci arkadaşlarımızın da bir bildiği var ki yazıyorlar.

Ancak çok sevdiğim, uzun yıllar tanıdığım sayın Niyazi Can Hocam, bir basın toplantısı veya bir canlı yayın ile bu sorulara cevap vermeli, kamuoyunu aydınlatmalı, doğru bilgilendirme ile hem camiayı, hem de basın camiasını rahatlatmalıdır.

Yoksa yazılanların ardı arkası kesilmeyeceğe benziyor.

*

Üniversiteler bir akademik kariyeri bünyesinde taşıyan en büyük eğitim öğretim kurumu.

Bilimsel araştırmalar yapması, eğitim öğretimde çıtayı yükseltmesi, öğrenci sayısının artırılması için çaba harcaması, sanayi ve iş dünyası ile bağlantı içinde olup, akademik çalışmaları ile ülkemizdeki üniversiteler ile yarış içinde olması gerekirken, basit, sıradan ve bireysel çıkarlara yönelik eylemler, atamalar, söylemler kimseye bir şey kazandırmayacaktır.

Ben bundan rahatsızım, sayın Rektörümün de ziyadesiyle rahatsız olduğunun farkındayım ve bunu hissediyorum.

Haberi KORKUSUZ Gazetesi Yazarı Can Ataklı’nın köşesinde okudum tatilde iken, okurken hem gazeteci arkadaşımız Kenan Onaran’ı, (Ana Haber Gazetesi sahibi) hem de ulusala kadar, taşınmamızın üniversite camiasına vereceği zararı düşünerek üzüldüm.

Yukarıda da söyledim,  çok sevdiğim, inandığım ve güvendiğim Rektör hocam sayın Can, bir basın toplantısı ile konulara açıklık ve aydınlık getirmelidir.

Şu sıralar buna ihtiyaç var!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol