banner1451
banner1461
 Bana köşe yazarlığı teklif edildiğinde, elim ayağıma dolaştı. Ne yapacağımı bilemediğim gibi, ne yazacağım konusunda da fikrim yoktu. Ancak bendeki yazma hevesini, heyecanını hisseden, bilen yakınlarım cesaret verince, bayanların da sesini yükseltmesi gerektiğine vurgu yapıp, toplumun hemen hemen yarısını oluşturan kadınların da sorunlarına değinecek birilerinin olmasını söyledi, cesaretlendirdi, ümitlendirdi.

Kimlik Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci’yi tanıyordum, ki daha önce de yanında çalışmıştım. Şimdi kader bir kere daha bu usta gazeteci ile birlikte çalışma fırsatı verdi bana. Burada mutluyum…

O cesaretle bilgisayarın başına geçip, ne yazarım, ne yazacağım diye düşünürken, hemen hemen her kadın yazarın hemcinslerine yönelik şiddet ve cinayetlerinin daha çok gündemde olduğunu hatırladım ve bismillah deyip başladım.

Ulusal gazete okuma fırsatı bulamazsam da, akşam yorgun argın eve gittiğimde, haberlere takılıyor gözümüz. İster istemez. Tesadüfen de olsa gazetelere bakacak olsam, kadın cinayetleri, kadına şiddet gazetelerin hemen her sayfasında varken, insanın içi ürperiyor, korkuyor, titriyorsun.

KADININ ADI VAR MI, YOK MU?

Seneler önce kaybettiğimiz kadın yazar vardı. ‘kadının adı yok’ demişti. Sanıyorum merhum Duygu Asena idi. Kitabını okumadım ama kadınların toplumda üçüncü sınıf muamelesi görmesi, itilip kakılması, horlanması, cinayete kurban giderek geride yetimler bırakması, her kadın gibi beni de derinden yaralamıştır, üzmüştür her zaman.

Günümüzdeki erkekleri dinliyorum, işyerimde muhatap oluyorum, tanıdıklarım var içlerinde, kadınları çocuk doğuran, yemek yapan, akşama kocasının arzularını yerine getiren sıradan insan olarak gördüklerine şahit oldum.

Kadınların iş hayatında olmaları nedense erkekleri rahatsız etse de, günümüzde kadınların da üretime,  ev geçimine katkı sağlamaları gerektiğini anlatsak da, ya işlerine gelmiyor, ya da duymazdan geliyorlardı.

SİYASETTEN ZİYADE TOPLUMSAL MESELELER

Siyaseti çok iyi bildiğimi söyleyemem. Zaman zaman siyasi haberlere gitsem de, bu meselede fikir beyan etmemin erken olduğunu düşünüyorum.

Zamanla belki…

Mümkün olduğunca bu köşede kadınların sorunlarını, toplumsal hadiseleri dile getirme kararındayım.

Hadi hayırlısı…

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol