banner1482

Son olarak, şu coğrafi işareti aldığımız ve tescillendi dediğimiz FISTIK EZMESİ meselesi…

Bu mesele çok konuşulacak, çok tartışılacak belli ki…

Esrarını koruyor. Bizim mi, komşu Gaziantep’in mi? şimdilik sır gibi gözükse de, sosyal medyaya bakıyorum, herkeste bir sevinç bir heyecan kasırgası.

Paylaşmayan kalmadı memleketimde.

İnşallah bu sevinçler kursağımızda kalmaz, inşallah tescillendiği şekliyle bizde kalır.

*

Sanıyorum bu mesele sayın Hayrettin Güngör’e de iletildi. Şundan iletildi, Gazianteplilerin fıstık ezmesine sahip çıkıp, taa 2017 yılında kendileri adına tescillendiğini, coğrafi işaretinin alındığını iddia etmeleri karşısında bu meselenin muallakta kaldığını düşünüyorum.

Sanki bu meselede bir belirsizlik var.

Ben şahsen Gaziantep’in bu meselede hemen pes edeceğini, kenara çekileceğini sanmıyorum. Tabi gönül ister ki bu coğrafi işaret, bu tescilleme olayı bize verilsin.

*

‘Gönül kârda gezer derler!’ derlerse de, tescillenme işaretine dair kaygılar, endişeler var sanki. Gerçi maşallah şehirde üstüne vazife olmadığı ve ilgi alanına girmediği halde (siyasiler dahil) paylaşanlar, sevinenler (hak vermemek elde değil aslında) olsa da, meselenin netlik kazanması açısından, kamuoyunun doğru ve kesintisiz bilgilendirilmesi noktasında, sayın Hayrettin Güngör ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı sayın Şahin Balcıoğlu’nun birer açıklama yapmasını bekliyoruz.

Bekliyoruz, çünkü milletin bu meselede kafası karışık!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol