Milletvekili sayın Ahmet Özdemir’den sonra, Fırat Görgel de KENT KULİSİ’ne ikinci kez konuk oldu. Oldu da, format değişince, sorular ve cevapları da gündemi yakından ilgilendirenlerce tadından yenmez, keyifli bir program çıktı ortaya.

Gençlik Kolları Başkanlığından bugüne gelinen süreçte, ki bu partide 15 senedir siyaset yapıyor, her geçen gün kendini daha da geliştirmiş, davanın, misyonun ve partinin bir numarası olmuş sayın Fırat Görgel, duruşu kadar açık sözlülüğü ile de sadece AK Partililerin değil, bu şehirde siyaset ile ilgilensin ilgilenmesin, sade vatandaşların bile gönlünde taht kurmuş bir kardeşimiz.

*

Varlığından onur duyduğum değerli meslektaşım sayın Neşe Yıldızhan ile kamuoyu karşısına çıktığımızda, eminim herkes KENT KULİSİ’ne odaklanmıştı. Öyle ki, ‘Daha çok beklerler…’ diyen şaşkın ördekler kadar, acaba ne soracaklar, ne cevap alacaklar, beklentiler karşılık bulacak mı, yoksa siyasilerin her zaman yaptığı kaçamak cevaplarla programı geçiştirecekler mi merakı içinde olanlar bile programa kilitlenmişti.

Öyle hissettik, ertesi günü çarşıya indiğimde, bu düşüncemde yanılmadığımı daha iyi anladım. İzleyenlerin, dinleyenlerin, diğer ifadeyle kamuoyunun programa, bizlere bakış açısı önemliydi ve asıl geçerli olan not, halkın verdiği not idi.

*

Neler sorduk, hangi cevapları aldık. Uzun uzun bunları yazacak, aktaracak değilim. Ama satır başları ile özetleyecek olursam;

  • 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıldönümünü kutladık.
  • Gençlerle buluşmak için şehrimize gelmeyi erteleyen Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın ne zaman geleceğini sorduk, takvim belirsiz. Beklenti ise Eylül ayı içinde…
  • Erken seçimin olacağına dair iddiaya girmiştim, hazır etmesini, sipariş vermesini söyledim, gülümsedi, iddiayı kaybedeceğimi yineledi kaçıncı kez. Göreceğiz…
  • Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydi Küçükdağlı görevinden alındı. Hem de ünvanı ile… Beklenti, yer ve kadro değişikliği olabilir.
  • Tek profesyonel takımımız Kahramanmaraşspor, maçlarını Hanefi Mahçiçek Stadyumunda oynayacak denilirken, ilk maç Serik ile Osmaniye’de oynanacak. Devam eder mi, belirsiz. Hem takıma sahiplenme, hem destek anlamında Başkanın bu meselede çabasını, uykularının kaçtığını, çok uğraş verdiğini biliyorum. ‘Kahramanmaraşspor sahipsiz değil’ demesi bile bunun özeti, örneği. Ancak ortada bir para meselesi var, ki azımsanacak gibi değil. Bir de projeleri, yatırımları ile atağa geçen, dürüstlüğüne toz kondurmadığı Başkan Güngör’e sahip çıktı, 1 milyarlık hibe ile kentin şantiye alanına döneceğini, hizmet anlamında atağa kalkacağını ısrarla yineledi. Bendeniz ve Neşe hanım da onayladık…
  • KSÜ’deki yönetimsel anlamdaki sıkıntı büyüyor. Siyasilerin de bu meseleden rahatsız olduğu, Rektör sayın Niyazi Can’ın uyarıldığı biliniyor iken, meslektaşım Yıldızhan son günlerde yerel bakının gündeminden düşmeyen KSÜ ve Tıp Fakültesinde yaşananalar ve diğer meselelere dair düşüncesini Başkan Görgel’den istedi, ‘Biliyorum, gerekli uyarılar yapılacak, yapılıyor da…’ dedi.
  • İl Tarım ve Orman Müdürlüğündeki pozitif ayrımcılıktan, kurumda çalışanlara uygulanana mobingten, kurum ile yakından ilgisi ve çalışma alanı bulunan kesimlerin Müdür ve ekibinden doğan şikayetleri tekrarladık. Başkan Görgel meseleye hakim, ama olaya tek taraflı bakılmasının da doğru olmadığı fikrini savundu, haklıydı.
  • Geçen hafta sonunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı sayın Derya Yanık şehrimize geldi. Ancak ne karşılamada, ne Valilik ve ne de Büyükşehir Belediye ziyaretinde basına kapalı yaşandı her şey. Bakan Yanık’ın basın ile sorunu mu vardı yoksa? Madem basına kapalıydı, neden basına ziyaretlerle ilgili program gönderildi sorumuza ise, Bakan öyle istedi demekle yetindi. Şehit ailesi ve huzurevi ziyaretinin reklam haberine karşı olduğu iddiasını da ekleyerek.
  • Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan, il başkanları toplantısında, iktidarlarının 19 yılında davayı, hizmetleri, projeleri anlatamamaktan şikayet etmişti. Sorduk, ‘Siz teşkilat olarak davayı, partinizi ve hizmetleri yeteri kadar anlatamıyor musunuz?’ İtiraf etti, yeterli olamadık, cevabını verdi.
  • Toplumun ortak kanaati, Ali Öztunç siyasetin ve bu şehrin bir değeri. Muhalefet olarak tabi ki muhalefetini yapacak, eleştirecek. Muhalefet iktidarı çalıştırır, uyarır ve aktif olmasını sağlar. Sayın Öztunç’un da yaptığı bu. Bakan sayın Yanık’ın geldiğinde, makam aracı ile şehit ailesi evine gidişini eleştirmişti, yanlış… Koskoca bakan, bir yere giderken  herhalde at arabası ile gidecek değildi. Başkan sayın Görgel’in ifadesiyle, popülist siyaseti seviyor ve bunda ısrar ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Güngör’ün sayın Öztunç’a verdiği cevap da tokat gibiydi. Narlı, Helete ve Ilıca’nın il olmasını öneren teklifi vardı meclise. Potansiyel ilçe Elbistan’ın il olmasını herkes ister. 3 mahallemizin de ilçe olmasını kim istemez ki…
  • 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesinin yer teslimi yapılalı çok olmuştu. Öte yandan kuzey çevre yolu kenarında 300 yataklı Yörükselim ek hizmet binası yapılacağı duyurulmuştu seneler önce. Süreç nasıl işleyecek, ne zaman bitecekti. Sorular buydu. El cevap; yapılacak, bitecek, bahane para yok!
  • Uzatmak istemiyorum, sorulara kaçamak cevap verdiğine dair yorumlar gelmişti. Eh, bu meselede kimse kusura bakmasın, hangimiz her zaman ve zeminde kaçamaz cevaplar vermiyor muyuz! Siyasetçi adam, kalkıp da mahrem konulara dair açık rakamlar, isimler ve zaman veremez. O bakımdan sayın Gölgel’i haklı buluyorum.

*

Başkan Görgel, donanımlı, kentin fotoğra3fını iyi çekebilen, şehre ve partisine hakim, sevecen, içten, telefonlara çıkabilen, ne dediğini bilen bir siyasetçi. Masaya yumruğunu vurabildi mi, yeri ve zamanı geldiğinde ‘kral çıplak’ diyebildi mi, partililerin ve kamuoyunun beklediği il başkanı Fırat Görgel olabildi mi, bunun yorumunu da size bırakıyorum. Ancak bende bıraktığı puan, on üzerinden on…

Başkanların masaya yumruğu vurmak yerine, sorunlara neşter vurmak gibi bir özelliği, bir çabası, bir sorumluluğu olmalı. Görgel de bunu yapıyor zaten ziyadesiyle…

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol