banner1451
banner1461

Yine 13 sene önce, yine Cesur Haber Gazetesi’nin 3. sayfasında, kendi köşemde yazılmış yazı. Bugüne cuk diye oturunca, tekrarında sakınca görmedim.

Biz, sorulan adresleri hep yanlış yerde aradık. Yanlış yerleri tarif ettik. Sorunlarımızı, bu şehrin kanıksanmış ve yılan hikâyesine dönmüş meselelerini hep yanlış insanlarla çözmeye çalıştık, yanlış insanlarla tartışmasına girdik.

Bize çözüm odaklı diye tarif edilene bakıyorsun, adam senden medet umuyor.  Sadece etiketi var adamın. Gerisi hikâye. Zaten etiketini ve altındaki koltuğu alsan, geriye bir şey kalmayacak.

*

Adamın gözü ağrıyormuş, “Bana bir ilaç yaz!” diyerek baytara gitmiş. Baytar da hayvanların gözüne sürdüğü ilaçtan vermiş. Vermiş ama bir müddet sonra gözleri kör olarak dönen adam, soluğu ünlü kadılardan (hakim) Karakuş’a gitmiş ve baytardan davacı olduğunu söylemiş. Tazminat talep etmiş bir de…

Kadı hem şikayetçiyi, hem de şikayet edilen baytarı huzuruna çağırmış, her ikisini de dinlemiş, sonunda kararını vermiş;

“Baytarın bu işte suçu, kusuru yok. Tazminat vermesi de gerekmez!” diye hüküm vermiş.

Gözleri kör olan adam itiraz edecek olmuş ama kadı Karakuş, “Dur!” demiş. “Sen eşek olmasaydın baytara gitmezdin!” diyerek azarladığı gibi adamı huzurundan kovmuş.

Bu yazı da tüm eşeklere kapak olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol