Şu koronalı günlerde, yüreğinde insan sevgisi olan herkes ki bayramları, mübarek geceleri geride kaldı, imkanı olan, hayırsevereler garibanlara, ihtiyaç sahiplerine destek olur, yardım ederken, MADO ile özdeşleşmiş, yüreği dostluk için çarpan Erdal Kanbur, sadece bayramlarda, özel günlerde değil, içinden geldiği için hayır işlerken, gariban gözetirken ne fotoğraf çektirdi, ne haber yaptırdı.

İyiliklerin, yardımların gizli olmasından yana düşünce içinde olurken, reklama gitmedi, şov yapmadı. Ne yaptıysa Allah rızası için yaparken, yardım ettiği insanların onurunu unutmadı, insanları rencide etmedi.

Aile terbiyesinden, meslek ahlakından taviz vermeden yaptı ne yaptıysa…

*

Mesleğine, şahsiyetine kimsenin toz konduramayacağı sevgili Erdal Kanbur’un da kendine göre bir kırmızı çizgileri var. Hedefi var…

Kişinin bir hedefi olacak. Yaşı, mesleği ne olursa olsun, ilkesi, kırmızı çizgileri olduğu kadar belirlediği hedef doğrultusunda ve düzgün ve emin adımlarla gittiğinde, o hedefi yakalaması, menzile ulaşması zor olmayacak.

Hedef belirlemek, özgüven sahibi, kararalı, cesaretli ve memleketini seven insanlara mahsus bir meziyet. 

Özelikle dondurma sektöründe bu çizgiyi vakti zamanında yakalamış, sayısız milli-manevi, doğal güzelliklere ve zenginliklere sahip kadim kentte herkese görevler düşerken, bu görevleri üstlenenlerden biri de Erdal Kanbur’dur.

MADO yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda da 2014 yılından beri de Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı kimliği ile hem firması-markası için canhıraş çalışan, kentin tanıtımı noktasında elini taşın altına koyan Yaşar Pastanesi, katıldığı etkinliler,  fuarlar, yurt içi ve yurt dışı şube açılışları ile sektörde zirveyi yakalamışlar.

*

Lokantacılar ve Pastaneciler Odası olarak çıkarttıkları dergide aynen şunları söylemişti; “Şehrimizin zengin yemek kültürünü yaşatmak adına birtakım etkinliklere katıldık ve medya aracılığı ile yöresel lezzetlerimizi kitlelere tanıtmayı hedef edindik. Biz bu bayrağı odamıza emek vermiş,  daha önceki başkanlarımızdan devralırken, onların birikimlerini, tecrübelerini ve emeklerini de gözardı etmedik. Başarının bir takım oyunu olduğunu biliyoruz ve bu bilinçle yapacağımız tüm çalışmalarımızın şehre önemli unsurlar katacağına yürekten inanıyoruz. Görevimiz bitene kadar devraldığımız bayağı şehrim adına, üyelerim adına, sektörüm adına zirveye taşımaya karar verdim ve bu hedefi belirledim!”

Daha ne desin!

Keşke bu şehirden sorumlu olduğunu söyleyen etkili ve yetkili kimselerin de böyle hedefleri olsa, yaşanabilir bir toplum için ne bulunmaz nimet olur.

*

Erdal Kanbur sosyal sorumlulukları ve hassasiyetleri olan bir sivil toplum kuruluş önderi, esnaf. Tüm sevdası Maraş iken, basını hiçbir zaman ötelemedi, basının önemini her zaman idrak etti ve bu inançla ‘basın dostu’na çıktı adı.

Rabbim işlerini rast getirsin ve hedeflerine ulaşmayı nasip eylesin!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol