Bugün şehrimiz hareketli, bir o kadar da gergin saatler yaşadı. Ancak saatler sonra gelen üzücü haber, hepimizi kahretti.

Kahretti, çünkü bir polis memurumuz şehit olmuştu.

Evet, bugün öğleye yakın saatlerde, Hükümet konağı ve çevresi, polis siren sesleriyle inlerken, vatandaşlarımız ‘neler oluyor?’ demekten kendilerini alamadı. Sonra mesele anlaşıldı ki, bir katil zanlısı, kent merkezindeki bir oteldeydi.

İhbar üzerine polis harekete geçince, şehir sanki ayağa kalktı. Herkes merak içindeydi. Kimse olayın ne olduğunu, ne olacağını bilemezken, Egemenlik Caddesi ve çevresi silah sesleriyle sarsıldı.

*

Mesele anlaşılmıştı. Adının sonradan Muhammet Karataş olduğunu öğrendiğimiz bir katil zanlısı, Oteldeydi.

Şehir o anda ayağa kalktı. Otelin çevresi kuşatıldı, ama silahlı olan katıl zanlısı ne yazık ki 2 polis memurumuz ile 3 otel çalışanını yaralamıştı.

Filmleri aratmayacak bir operasyon gerçekleşti. Bu arada, İl Emniyet Müdürümüz sayın Salim Cebeloğlu da olay yerine gelmiş, operasyonu takip ediyor, yönetiyordu.

Ama katil zanlısı kaçtı. Kaçarken de arkasında yaralı 2 polis memuru ile  3 otel çalışanı bırakmıştı.

Ve Trabzon bulvarı anında trafiğe kapatılmıştı, tedbir amaçlı. Çünkü vatandaşın can güvenliği ve emniyeti de gerekliydi. Emniyet bu meselede hassas ve duyarlı davranmıştı.

Ama çevre çok kalabalıktı. Tüm şehir, hepimiz yaralı polis memurları için dua etmeye başladık.

*

Emniyet güçleri sonra katil zanlısını kıskıvrak yakaladı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, acı haber çok uzun sürmedi, tüm şehre yayıldı.

Aslen Osmaniye Bahçe’den olan polis memuru Barış Göl, yaşam savaşını yitirmişti.

Tüm şehir, hepimiz kahrolmuştuk. Allah ailesine sabır ihsan eylesin! Çünkü sözün bittiği yerdeydik.

Emniyetimizin bir mensubu artık yaşamıyordu. Diğer polis memuru arkadaşımız yaralıydı.

3 otel çalışanı da…

*

Hadise tüm televizyon kanalları yanında sosyal medya kanalıyla tüm ülkeye yayılırken, telefonlarımız susmadı. Uzaktaki yakınlarımız, müşterilerimiz, dostlarımız olayın akıbetini, sebep ve sonucunu merak ediyorlardı.

Dilimizin döndüğü kadar anlatırken, en çok da şehit edilen polisimizin acı haberini duyururken kahrolmuştuk.

*

Olayı başından sonuna kadar takip eden, yöneten başta Valimiz sayın Ömer Faruk Coşkun ve Emniyet Müdürümüz sayın Salim Cebeloğlu olmak üzere, tüm emniyet mensuplarımızı tebrik ediyorum.

Ve kaybettiğimiz emniyet mensubu için baş sağlığı diliyorum.

Halkımızın, emniyetimizin başı sağ olsun!

Emniyet güçlerimize, jandarmamıza, askerimize, ordumuza uzanan kirli elleri kınıyor, lanetliyoruz. Canımızın ve malımızın teminatı, güvencesi askerimize, polisimize, jandarmamıza Rabbim güç kuvvet versin!

Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol