banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

STOKLAR ERİDİ, KONUT FİYATLARI YÜKSELİŞTE!
  

Türkiye ve onun bir parçası olan Kahramanmaraş’ta, konutların metrekare fiyatları son bir senede yüzde 9 artarken, fiyat artışları yeni konutlarda yüzde 2,5 oldu. Kampanyaların etkisi, banka kredilerinin ucuzlaması neticesi yeni ve eski konutlarda stoklar erime gösterdi.

Büyükşehir yasası ile birlikte başlayan kentsel dönüşümleri, rantsal dönüşümle eşdeğerde gösterilirken, liyakatsiz, ehliyetsiz ve çapsız kimselerin inşaat şirketi adı altında konut yapmaya başlamasıyla başlayan müteahhit enflasyonunda sektör de sıkıntılı günler geçirmeye başlamıştı.

İnşaata firmalarının iflasları, batmaları, borçları gündeme gelirken, konut edinmek isteyenlerinde temkinli hareket etmesi, geçtiğimiz yıllarda konut stoklarının aratmasına zemin hazırlamıştı.

YAPI DENETİM FİRMALARI DENETLENMELİ Mİ?

Şimdi piyasaların rahatlaması, firmaların güven kaybetmemek adına daha gerçekçi yaklaşması, vatandaşı konut edinmeye teşvik ederken, fiyatlar da yükseliş gösterdi.

Bu arada, şehrimizde sayıları 50’yi geçtiği söylenen yapı denetim firmalarının da denetlenmesi gerektiği gündemini korurken, maliyete yüzde 5’lik katkısı ile konut fiyatlarının artmasına sebebiyet verirken, vatandaş yine de yapı denetim firmalarının denetlenmesinden yana… 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol