banner1482
 Anlaşılan o ki, birkaç gün daha Afşin ilçe kongresini yazacağız. Vaziyet öyle gösteriyor.

Afşin AK Parti ilçe kongresinde olan bitenler ve sonuç için yazdığım, “Evdeki hesap çarşıya uymadı” yazıdan sonraki gelişmeler, dönen dolaplar, kongrede militanlık yapanlar, amigoluğa soyunanlar, birilerin birilerini bitirmek, halkın ve genel merkezin gözünden düşürmek, tabanda itibarsızlaştırmak için dedikodu yaymaya kalkışınca, ‘Hooooop! Orada dur bakalım!’ demek zorunda kaldım.

Afşin üzerinden merkezi, İl’i vurma niyet ve heveslilerinin hevesi kursağında kalır mı, niyetlerine nail olabilecekler mi, benim siyasete aklım yetmez. Yetse zaten tutar il başkanı olurdum. (Ahmet Özdemir duymasın!)

Lakin…

Sır perdesi aralanıyor. Kar kalkınca itin boku ayaza çıkıyordu çünkü.

*

Tabi bütün bunlar olurken, birileri değil sadece, bazıları ellerini ovuşturup, ‘oh iyi oldu!’ diye kıs kıs gülmeye başladılar. Aslında buna sinsi gülüş demek daha doğru olur.

Çünkü seçimde hile var, çünkü seçimde tezgâh var, çünkü seçimde kumpas var, çünkü seçimde adam yeme, adam satma eylemi, girişimi var.

Tezgâh var dedim. Ee, tezgâhın olduğu yerde mal vardır. Biz ne mal’lar gördük tezgâhların üzerinde…

Sadece domates, hıyar, kabak, patlıcanın satılmadığı tezgâhlarda şimdi adamlar satılıyor, oylar satılıyor, başkanlar satılıyor. Kongreler satılıyor.

Satanlar da kazandıklarını, kar ettiklerini sanıyor.

*

Unutmamak gerekir ki, bazı satışlar sera ürünü, yani hormonlu olduğu için yiyen kadar yedireni de zehirler!

Bilmem anlatabildim mi?

Anlamadınız mı, boş ver be oğlum kim takıyor.

Anlayan anladı zaten!

*

NOT: Bu, bu kadar. Akşam saatine doğru Mehmet Fiskeci adıyla yayınlayacağım ‘Afşin ilçe kongresinin perede arkası’ başlıklı yazımı okumanızı salık veririm.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol